به گزارش خبرنگار اهرامروز، رحیم مهردادی در جلسه بررسی آخرین وضعیت آفت پروانه دُم قهوه‌ای در جنگل فندقلوی شهرستان اهر با اشاره به این‌که نحوه مبارزه با آفت پروانه دُم قهوه‌ای یک موضوع فنی و علمی است و نمی‌توان بدون فن و علم در این‌باره سخن گفت، اظهار داشت: به محض دریافت گزارش از طغیان آفت پروانه دُم قهوه‌ای در جنگل فندقلوی شهرستان اهر و بخشی از جنگل‌های ارسباران، کمیته فنی گیاه پزشکی استان تشکیل جلسه داد و با بررسی ابعاد این آفت و بازدیدهای میدانی، سپس سه جلسه رسمی برای نحوه مبارزه با این آفت تشکیل یافت.

وی افزود: این‌که بگوییم مثلاً مدیرکل منابع طبیعی استان یک تصمیمی برای مقابله با آفت پروانه دُم قهوه‌ای بگیرد و همه آن را عملیاتی کنند قابل قبول نیست چون در این خصوص به نظرات فنی، علمی و کارشناسی نیازمندیم که باید کمیته فنی گیاه پزشکی استان تصمیم‌گیری کنند، از این‌رو برخی اقدامات نظیر محلول‌پاشی در مناطق آلوده انجام یافته و اقدامات مکانیکی نیز از روزهای ابتدایی فصل پاییز آغاز و تا پایان سال ادامه می‌یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از تداوم مبارزه با آفت پروانه دُم قهوه‌ای در مناطق جنگلی درگیر در شهرستان اهر و منطقه‌ی ارسباران تا پایان سال‌جاری خبر داد و گفت: در مبارزه با آفت پروانه دُم قهوه‌ای نمی‌توانیم تصمیمات خارج از مباحث فنی بگیریم و هر اقدامی بایستی توجیه علمی و فنی داشته باشد.

مهردادی با تاکید بر این‌که اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی بدون مشارکت و همراهی مردم نمی‌تواند اقدامات تاثیرگذاری داشته باشد، گفت: حتی اگر هلیکوپتر هم داشته باشیم و بخواهیم از تبریز، مثلاً به مناطق جنگلی افیل و بهل امدادرسانی کنیم نمی‌توانیم به اندازه ساکنین بومی منطقه به مناطق جنگلی برسیم.

وی اضافه کرد: هر اقدامی که برای کنترل آفت پروانه دُم قهوه‌ای در جنگل فندقلوی شهرستان اهر طی سه ماه گذشته انجام دادیم صرفاً با مشارکت مردم بومی منطقه بود و اگر بخواهیم اقدامات خودمان را ارزیابی کنیم به خودمان نمره قابل قبولی نمی‌دهیم هرچند نهایت تلاش‌مان را کردیم و اقدامات اگر آن‌چنان موثر می‌بود دست یاری به سمت مدیران استانی و نمایندگان مجلس دراز نمی‌کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی بابیان اینکه در مقابله با آفت پروانه دُم قهوه‌ای در جنگل‌های ارسباران و شهرستان اهر قطعاً منتظر عوامر پایتخت نمی‌مانیم، گفت: وقتی پُز مدیر بودن را می‌دهیم به وجود منابع طبیعی است ولی اگر خدای‌ناکرده منابع طبیعی وجود نداشته باشد یقیناً مدیرکل و مجموعه‌ای هم وجود نخواهد داشت، وقتی می‌گوییم گذشتگان در حفظ منابع طبیعی و جنگل‌ها کوتاهی کردند پس چرا ما کم‌کاری کنیم تا آیندگان هم بگویند ما هم کوتاهی کردیم.

مهردادی در ادامه با اشاره به احتمال آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران و آماده‌باش بودن دستگاه‌های ذی‌ربط گفت: بارها در خصوص حفظ آمادگی دستگاه‌های امدادی به ریاست استاندار و معاون استاندار جلسات مختلفی برای پیشگیری از تکرار حادثه تلخ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران برگزار شد از این‌رو از فرمانداران، بخشداران و دهیاران و اهالی روستاهای واقع در حاشیه جنگل‌های ارسباران می‌خواهیم به یاری دستگاه‌های دولتی بیایند تا آن حادثه تلخ آتش‌سوزی تکرار نشود.

وی ابراز داشت: در خصوص قطع اشجار جنگلی و آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران، نهیبی که در فضای مجازی و دوستاران طبیعت و فعالان محیط زیست زدند حقیقتاً به ما کمک بسیاری کردند که لازم می‌دانیم از فعالان محیط زیست و فضای مجازی تشکر و قدردانی کنم و خود را همکار فعالان فضای مجازی می‌دانم و در فضای مجازی نیز پاسخگوی تمامی سوالات اصحاب رسانه و فعالان محیط زیست هستم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در پاسخ به درخواست نماینده مجلس و فرماندار اهر در خصوص محلول‌پاشی هوایی گفت: سازمان جنگل‌های کشور هواپیما و هلیکوپتر برای محلول‌پاشی هوایی ندارد و اگر لازم داشته باشیم بایستی طبق مصوبه مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از پایتخت درخواست کنیم.

مهردادی بابیان این‌که تحریم‌ها مانع تامین محلول برای دفع آفات شده است، گفت: محلولی که اکنون برای کنترل آفت پروانه دُم قهوه‌ای استفاده می‌کنیم خارجی است و تحریم‌ها مانع از تامین محلول برای مبارزه با آفات می‌شود.

وی از آغاز مرحله دوم مبارزه با آفت پروانه دُم قهوه‌ای از مهرماه سال‌جاری در جنگل‌های فندقلوی شهرستان اهر خبر داد و یادآور شد: اقدامات مقابله‌ای امسال با آفت پروانه دُم قهوه‌ای به مراتب متفاوت‌تر از سال‌های گذشته خواهد بود تا مانع از طغیان مجدد این آفت شویم.

انتهای پیام/