آخرین عناوین اخبار » انتخابات » انتخابات 96 » سیاسی » شهرستان اهر » صفحه نخست
کد خبر : 10777
چهارشنبه - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۹
رییس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی خبر داد

شبستری: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در حوزه اهر و هریس از سوی هیأت نظارت شهرستان و استان تأیید شد/ منتظر اعلام نظر شورای نگهبان هستیم

به گزارش اهرامروز، به نقل از ایسنا، سعید شبستری خیابانی در نشست خبری با تعدادی از مدیران مسئول رسانه‌ها و مطبوعات استان با اشاره به برگزاری انتخابات باشکوه ۲۹ اردیبشهت ماه گفت: مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی با حضور باشکوه خود در این دوره از انتخابات نیز، ثبات و آرامش را بر وعده‌هایی همچون افزایش سه برابری یارانه ها ترجیح دادند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در زمینه اقتصاد مقاومتی و لبیک به تحقق فرامین مقام معظم رهبری اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است افزود: در حوزه روستایی نیز اقدامات بسیار خوبی در چهار سال اول دولت تدبیر و امید انجام شد که نتیجه آن، رأی مثبت مردم روستاها به این دولت در انتخابات اخیر بود.

رییس ستاد انتخابات استان در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات کشور همچون بیکاری و مشکلات معیشتی و اقتصادی، عنوان کرد: علی رغم این مشکلات، باز هم مردم اقصی نقاط ایران اسلامی با حضور باشکوه خود در انتخابات ریاست جمهوری به استمرار دولت آقای روحانی رای دادند.

شبستری با انتقاد از رفتار برخی‌ها برای تخریب دولتمردان، تصریح کرد: مدیران کشور سرمایه‌های نظام هستند و باید از آن‌ها حفاطت کنیم نه اینکه با تهمت و افترا سعی در تخریب آن‌ها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برگزاری باشکوه انتخابات اخیر ریاست جمهوری نشان داد که ایران اسلامی، بالاترین و بهترین دموکراسی را دارد افزود: از این پس باید تمامی رقابت‌ها و حتی برخی تقابل‌ها به رفاقت تبدیل شود، چرا که رییس جمهور منتخب، رییس جمهور تمامی مردم است و باید همه با هم برای رفع مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف بکوشیم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از سخنان خود، «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» را از جمله مهم ترین اولویت‌های مدیریت ارشد استان در سالجاری دانست و گفت: تمامی دست اندرکاران دولت در این زمینه تلاش می‌کنند و در استان آذربایجان‌شرقی نیز با همدلی، وحدت و افزایش پشتکار در تمامی ارگان‌ها و سازمان‌ها به این سمت حرکت می‌کنیم.

شبستری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مشکل خاص امنیتی در ایام انتخابات وجود داشت یا خیر؟ افزود: امنیت این دوره از انتخابات مثال زدنی بود و علی رغم تهدیدات خارجی از سوی دشمنان و گروهک‌های تروریستی؛ همدلی و زحمات شبانه روزی تمامی مسئولان مربوطه و ایجاد کنندگان امنیت، کوچکترین اتفاقی را در این حوزه شاهد نبودیم.

وی با اشاره به انتشار برخی اخبار کذب در برخی رسانه های منتقد دولت مبنی بر دخالت فرمانداران، بخشداران و دهیاران در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، گفت: تبیین عملکرد دولت و خدمات چهار ساله دولت یازدهم، مصداق دخالت در انتخابات نیست.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به عدم امکان اخذ رای مردم از ساعت ۲۴ به بعد با تصمیم مشترک ستاد انتخابات کشور و شورای نگهبان از مردم عذرخواهی کرد و افزود: به دلیل دستورالعمل‌های ابلاغی از ستاد انتخابات کشور، امکان اخذ رای مردم از این ساعت به بعد مقدور نشد ولی دستور دادیم که رای تمامی افرادی که در صف های مساجد و مدارس بودند اخذ شود.

رییس ستاد انتخابات استان با بیان اینکه بعد از برگزاری انتخابات، ناظرین، هیات اجرایی و نمایندگان کاندیداها در فرآیند شمارش آراء تمامی صندوق‌های اخذ رأی حضور داشتند گفت: تعداد آرای ماخوذه استان در این دوره از انتخابات، دو میلیون و ۵۸ هزار و ۲۳۸ نفر بود که فقط یک میلیون و ۹۸۵ هزار و ۱۱۰ برگه رأی صحیح در بین آرا وجود داشت.

شبستری اظهار کرد: ۶۵ درصد از شرکت کنندگان استان در انتخابات ریاست جمهوری به آقای روحانی، ۳۳ درصد به آقای رییسی، ۱٫۳ درصد به آقای میرسلیم و ۰٫۷ دهم درصد نیز به آقای هاشمی طبا رای داده‌اند.

وی ادامه داد: میزان مشارکت مردم استان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، ۶۶٫۶ درصد بود که امسال در حدود ۷۰ درصد شد. میزان آرای دکتر روحانی در سال ۹۲ در استان ۵۵٫۷ درصد بود که در این دوره به ۶۵ درصد رسید.

وی نسبت به انتشار اخباری در روز انتخابات مبنی بر کمبود و اتمام تعرفه برگ رأی در برخی از شعبات اخذ رای، گفت: سه ساعت مانده به اتمام رای گیری، از برخی شعبات اخذ رای اعلام کردند که تعرفه تمام شده است ولی در کمترین زمان ممکن، تعرفه های مورد نیاز به شعبات اخذ رای ارسال شد.

رییس ستاد انتخابات استان با انتقاد شدید از انتشار شایعه‌ای مبنی بر اتمام تعرفه‌ در هشت شعبه اخذ رأی، گفت: یکی از سایت‌های محلی مدعی این موضوع شد و پس از بررسی‌هایی که انجام دادیم مشخص شد اصلاً چنین خبری صحت ندارد. متاسفانه این رسانه، شانتاژ کرد و ما هماهنگی‌های لازم نیز برای برخورد قضایی با رسانه مزبور از طریق دادستانی را انجام داده‌ایم.

وی افزود: متاسفانه برخی از مسئولان و نمایندگان نیز با مصاحبه‌های خود بر این شایعات دامن زدند و به همین دلیل احتمال انتشار این شایعه بر اساس هماهنگی‌های قبلی قوت می‌گیرد.

به گفته این مقام مسئول، اکثر تعرفه های ارسالی به شعات اخذ رای، مهر برگشت خورده و بایگانی شده است.

وی با بیان اینکه در بحث انتخابات ریاست جمهوری، حتی یک مورد شکایت به ستاد انتخابات استان واصل نشده است، اظهار کرد: ممکن است شکایاتی به سایر نهادها واصل شود ولی به ستاد انتخابات استان به عنوان مسئول اصلی انتخابات، شکایتی واصل نشده است.

وی همچین با اشاره به اعتراضات برخی از کاندیداهای شورای شهر به نتیجه این انتخابات گفت: اکثر اعتراضات مربوط به تبریز بود که پس از بازشماری بخشی از صندوق‌ها و بررسی هیأت نظارت و هیأت اجرایی مشخص شد که کوچکترین تغییری در انتخابات شورای شهر تبریز وجود ندارد.

شبستری عنوان کرد: بخشی از شکایات مربوط به کاندیداهایی بود که در حال حاضر، عضو فعلی شورای شهر تبریز هستند. معتقدم باتوجه به مشکلات شورای چهارم، مردم تبریز در درجه اول مایل به ادامه فعالیت شورای چهارم نبودند و در درجه دوم به انتخابات لیستی و حزبی روی آورده‌اند.

وی با اشاره به انشار ویدیویی در فضای مجازی از یک شخص و سخنان وی مبنی بر تقلب در انتخابات شورای شهر تبریز، گفت: این سخنان، کاملاً کذب محض است و فرد مورد نظر به دادستانی معرفی شده تا در پیشگاه قانون پاسخگو باشد.

وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه افتخار می‌کنیم مردم فهیم تبریز در انتخابات شورای شهر به عکس روتوش شده رأی نداند، اظهار کرد: این برخورد مردم حاکی از رشد اجتماعی مقبول است و مردم نیز با انتخاب خود در انتخابات شورای شهر نشان دادند که به دنبال کاندیداهایی هستند که متخصص باشند و برنامه عملیاتی دارند.

وی از احضار دو نفر از فرمانداران و درخواست توضیح از آنان به دلیل برخی تخلفات و شائبه‌های حمایت از برخی کاندیداها خبر داد و گفت: مشخص شد که این فرمانداران فقط ارائه و تبیین عملکرد کرده‌اند و به دلیل اعتراض یکی از نهادها بر رفتار فرمانداران، برای توضیحات لازم، احضار شده‌اند.

شبستری گفت: برخی نهادها بیش از ۱۰۰ مورد تخلف در انتخابات اخیر داشتند که تمامی این موارد به صورت مستند و مستدل به ستاد پیگیری تخلفات و جرایم انتخاباتی گزارش شده است و همچنین تخلف برخی از مدیران دولتی نیز به نهادهای مربوطه گزارش شده و حسب قانون با آنان برخورد می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از راهیابی ۷۱ خانم به شوراهای اسلامی شهر و روستا خبر داد و گفت: از این تعداد، ۲۳ نفر مربوط به حوزه شهری و ۴۸ نفر نیز مربوط به حوزه روستایی است.

شبستری تصریح کرد: از نظر تحصیلات، ۱۸ نفر از منتخبین شهری شوراها، داری تحصیلات دکتری، ۶۵ نفر داری مدرک کارشناسی ارشد، ۱۶۰ نفر مدرک کارشناسی و شش نفر هم مدرک حوزوی دارند. ۴۳۲ نفر از منتخبین در شوراهای روستا نیز مدرک کارشناسی، چهار نفر مدرک حوزوی، ۱۳۳ نفر مدرک فوق دیپلم و بقیه مدرک زیردیپلم دارند.

بر اساس گفته رییس ستاد انتخابات استان، میانگین سنی منتخبین شوراها در دو حوزه شهری و روستایی، ۴۱ تا ۴۵ سال است .

شبستری با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیک در شش شهرستان استان، گفت: این انتخابات نیز بدون کوچکترین مشکلی برگزار شد و بهتر است که رسانه‌ها در راستای افزایش رویکرد الکترونیک در حوزه‌هایی همچون انتخابات، فرهنگ سازی کنند.

وی همچنین به انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی در حوزه اهر و هریس نیز اشاره کرد و ادامه داد: تعداد آراء ماخوذه در این حوزه انتخابیه، ۱۰۲ هزار و ۳۹۰ رای بود که از این تعداد، تعداد آرای صحیح، ۹۴ هزار و ۳۶۵ رای بود و آقای بیت الله عبداللهی توانست با ۲۳ هزار و ۱۴۴ رای رای اول را کسب کند.

شبستری گفت: در حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر نیز، ۱۶۵ هزار و ۶۶۵ نفر در انتخابات شرکت کردند که از بین ۱۵۳ هزار و ۴۰۵ رای صحیح؛ آقای علی جلیلی شیشوان توانست بیشترین رأی را به خود اختصاص دهد و با ۳۳ هزار و ۷۱۵ رای، به عنوان منتخب مردم عجب شیر و مراغه در مجلس شورای اسلامی معرفی شود.

بر اساس گفته شبستری، انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی از سوی هیأت نظارت شهرستان و استان تایید شده ولی هنوز نظر نهایی شورای نگهبان به ما ابلاغ نشده است.

وی با تقدیر از عملکرد رسانه ملی در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت: در درجه اول به دلیل جانبداری رسانه ملی از کاندیدای خاص که عامل مهمی برای تشویق مردم به حضور در پای صندوق‌های اخذ رای بود، تشکر می‌کنم.

شبستری از رسانه‌ها و شبکه های مجازی نیز تقدیر کرد و گفت: فعالیت رسانه‌ها و شبکه های مجازی در این دوره از انتخابات، بسیار پررنگ بود و به جرات می توان گفت که این رسانه‌ها با صداو سیما رقابت کردند.

انتهای پیام/