به گزارش اهرامروز، علی جعفرپور در نشست خبری با جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانهای شهرستان اهر با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب در کشور و حتی شهرستان بالای ۲۰۰ لیتر است، اظهار داشت: با وجود بالا بودن سرانه مصرف، بارشها بسیار کمتر بوده که بایستی اصلاح الگوی مصرف و صرفهجویی حداکثری را در حوزه آب داشته باشیم.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اهر افزود: برای تعرفه مصرف آب استاندارد تعیین شده و افزایش مصرف آب موجب افزایش هزینه قبوض خواهد شد، این در حالی است که سرانه مصرف استاندارد ماهانه ۱۴ مترمکعب تعیین شده که در برخی مشترکین این میزان مصرف آب را رعایت نکرده و با قبوض رقم بالا مواجه میشوند.
وی بابیان اینکه بارشهای فصل پاییز در حد تأمین آب مورد نیاز شهرستان اهر نیست، تصریح کرد: تنها منبع تأمین آب شرب شهرستان اهر از سد ستارخان است، ولی بارشها به قدری نیست که تبدیل به روان آب شده و در سد ستارخان ذخیره شود تا بتوانیم استفاده کنیم. لذا از عموم مردم تقاضا داریم به طور حداکثری در مصرف آب صرفهجویی کنند.
مناطق شرقی شهرستان اهر از نظر ذخایر آبی، بسیار محروم و کمآب است
جعفرپور از حفر چاه عمیق به منظور تامین آب در مسیر جاده اهر-تبریز خبر داد و گفت: به دلیل اینکه فاصلهگیری از آلودگیهای احتمالی در عرض ۶ ماه برای حفر چاه عمیق در زمین سنگی زمان صرف کردیم و اکنون ۲۵ لیتر در ثانیه به تامین آب مورد نیاز کمک میکند. همچنین با حفر چاه دیگری در بستر رودخانه اهرچایی ۹۰ لیتر در ثانیه آب برداشت میکنیم. چراکه برای احتمال اینکه اگر روزی سد ستارخان آب شهرستان را تامین نکند باید آماده باشیم.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اهر بر ضرورت تأمین آب شرب سالم برای مردم تأکید کرد: مناطق شرقی شهرستان اهر از نظر ذخایر آبی، بسیار محروم و کمآب است.
وی همچنین از شناسایی بیش از ۵۳۰۰ انشعاب غیرمجاز در مناطق شهری و روستایی شهرستان اهر خبر داد و یادآور شد: در طول ۳ سال گذشته ۲۶۴۴۰ متر از شبکه فرسوده آب شرب اهر را بازسازی کردیم که نتیجه آن جلوگیری از ۱۷ درصد از هدررفت منابع آبی جلوگیری شده است.
جعفرپور به اقدامات انجام شده در حوزه شبکه فاضلاب شهری اشاره کرد و افزود: طی ۳ سال گذشته ۶۱۴۶ متر شبکه فاضلاب را توسعه دادهایم و ۳۷۰۰ متر نیز با مشارکت مردم شبکه فاضلاب توسعه یافته است.
۲۵ میلیارد تومان برای بازسازی تصفیهخانه فاضلاب شهری اهر هزینه شده است
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اهر با ذکر اینکه در تصفیهخانه فاضلاب شهری اهر اقداماتی انجام دادهایم تا ایرادات را رفع کنیم، گفت: بدون اینکه از دولت اعتبار تخصیص یابد از منابع داخلی شرکت آب و فاضلاب استان ۲۵ میلیارد تومان برای بازسازی تصفیهخانه فاضلاب شهری اهر هزینه شده است. لذا لازم میدانم از حمایت و توجه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قدردانی کنم.
وی اضافه کرد: در صورتی که اتفاق خاصی نیفتد و تعمیر نداشته باشیم، تمامی فاضلاب ورودی به تصفیهخانه فاضلاب تصفیه میشود. این در حالی است که حجم ورودی فاضلاب به تصفیهخانه بیش از ظرفیت است.
جعفرپور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهری اهر در دست مشاور بوده و بهزودی مطالعات این پروژه نهایی خواهد شد.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اهر با اشاره به اینکه ۴۳۲۳۹ انشعاب شهری و ۱۱۲۰۰ انشعاب روستایی در شهرستان داریم، گفت: سالانه ۲۰۰۰ انشعاب آب واگذار کردهایم. در حالی که تا سه سال قبل سالانه ۸۰۰ انشعاب واگذار میشد، همچنین ۶۴۸۲ انشعاب جدید آب شرب و ۵۲۱۸ انشعاب فاضلاب داریم.
مجتمع آبرسانی چولقشلاقی بهزودی به بهرهبرداری میرسد
وی بابیان اینکه ۸۲ درصد جمعیت روستایی شهرستان اهر در ۱۱۶ روستا تحت پوشش آب شرب قرار گرفته است، یادآور شد: بهزودی ۶ روستای دیگر به روستاهای تحت پوشش آب قرار میگیرند.
جعفرپور گفت: در طول ۳ سال گذشته به ۷۵ روستای شهرستان اهر آبرسانی کردهایم. در مناطق روستایی ۲۴ کیلومتر شبکه آب اجرا کردیم. مجتمع آبرسانی چولقشلاقی با تحت پوشش ۳۲ روستا و جمعیت نزدیک به ۱۶ هزار نفر با صرف اعتبار ۲۳ میلیارد تومانی بهزودی مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/