آخرین عناوین اخبار » شهرستان ها » صفحه نخست » کشاورزی و دامداری
کد خبر : 64339
شنبه - 15 شهریور 1404 - 13:39
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خبر داد

آذربایجان شرقی با ۲۰۰۰ تن تولید دومین تولیدکننده زغال‌اخته کشور

آذربایجان شرقی با ۲۰۰۰ تن تولید دومین تولیدکننده زغال‌اخته کشور

به گزارش اهرامروز، شهرام شفیعی در حاشیه هشتمین جشنواره زغال اخته کلیبر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آذربایجان شرقی رتبه دوم کشور در تولید زغال‌اخته را به خود اختصاص داده است و رتبه نخست در اختیار استان قزوین است.

وی با اشاره به سطح زیر کشت این محصول در استان افزود: در حال حاضر ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت زغال‌اخته در آذربایجان شرقی وجود دارد که ۳۰۰ هکتار آن در شهرستان کلیبر و مابقی عمدتاً در شهرستان‌های منطقه ارسباران از جمله خداآفرین و هوراند قرار دارد.

شفیعی ظرفیت تولید زغال‌اخته در استان را بیش از ۲ هزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به ماندگاری پایین این محصول، راه‌اندازی صنایع تبدیلی برای فرآوری آن ضروری است. در همین راستا برنامه‌ریزی‌های لازم انجام گرفته و بسترهای اولیه فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین از سرمایه‌گذاران و باغداران خواست به این حوزه ورود کنند و افزود: سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی زغال‌اخته می‌تواند علاوه بر کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری محصول، زمینه ارتقای قیمت و ارزش اقتصادی آن را فراهم کند.

در حاشیه هشتمین جشنواره زغال‌اخته کلیبر، نمایشگاه محصولات کشاورزی و فرآورده‌های آن، صنایع دستی، کارگاه‌های آموزشی در حوزه تغذیه، پیوند، هرس و فرآوری زغال‌اخته و همچنین پخت نان محلی برگزار شد.