امام جمعه تبریز: دختران با تحصیل به مراتب بالای مدیریت خانه و خارج از خانه می رسند
به گزارش اهرامروز به نقل از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل یکشنبه در مراسم بازگشایی مدارس که در مدرسه محمد کلکته چی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: یکی از آرزوهای دختران در طول تاریخ بشریت، این است که مدیریتها را حداقل در حوزه مربوط به زنان برعهده بگیرند.
وی افزود: همواره از ایام قرون وسطی تا دوران مهد علم و تمدن امروز، برنامه ریزی حتی در حوزه بانوان در دست مردان بوده و آرزوی دیرینه دختران محقق نشده است.
وی ادامه داد: عدهای از بانوان به عنوان مدیر، تاجر و هنرمند در دنیا وجود دارند اما کافی نیست و در تمام حوزهها نتوانسته اند وارد شوند.
مطهری گفت: رئیس جمهور، وزیر و سرمایه داران بانو در دنیا معدود هستند و تصمیمگیرندگان آموزش و پرورش و اقتصاد بیشتر مرد هستند و همواره رجال سیاسی مطرح شده است.
وی افزود: امروز در کشورمان نیز با اینکه بر پایه نظام جمهوری اسلامی بوده و احکام اسلامی در اسلام فرقی بین زن و مرد نمیگذارد اما باز هم اختیار بیشتر مدیریت بر عهده مردان است.
وی ادامه داد: اگر بانوان کشور بخواهند این موازنه را به تساوی بکشانند یا رشد بدهند، چارهای جز این نیست که بر پایه علم و تقوا خود را نشان بدهند.
امام جمعه تبریز گفت: امروز باید فکر معلم، مدیر مدرسه و دانش آموز دختر به تعلیم و رسیدن به قلههای علم و تقوا باشد در غیر این صورت هیچ وقت در ردههای مدیریت قرار نمیگیرند و به آرمان خود نمیرسند.
وی اظهار کرد: در دورانی که زن در عرب زنده به گور و در اروپا حیوان دانسته میشد، اسلام آزادی را به زن داد و فاطمه(س) را برتر از مردان روی زمین دانست.
وی تاکید کرد: وقتی از آزادی زنان در کشورمان سخن میگویند، در صف مقدم آن، آقایان را میبینیم که نشان میدهد توطئهای وجود دارد و میخواهند دختران ما را به همان مسیری که مردان مدیریت میکنند، بکشانند.
مطهری گفت: وقتی یک زن مورد ستم قرار می گیرد، بیشتر از زنان، مردان احساساتشان جریحه دار می شود و مطالبی را بیان میکنند که بانوان توجهی به آنها ندارند.
مدارس باید به یدواحده برای آبادانی کشور تبدیل شود
تراب محمدی، سرپرست استانداری آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: اول مهرماه آغازگر فصل جدیدی در دانش پژوهی است و روح جدید در کالبد تعلیم و تربیت کشور میدمد.
وی با بیان اینکه تقارن بازگشایی مدارس با هفته دفاع مقدس یادآور ایثار با کسب علم است، افزود: مدرسه انقلاب اسلامی با تعالیم ۲ معلم برجسته امام خمینی و رهبر معظم انقلاب نسلی نو، انقلابی و وفادار به میهن را تربیت کرد.
وی ادامه داد: تربیت یافتگان مکتب انقلاب همچون شهیدمحمدحسین فهمیده انسانهای ترازی بودند که در مقاطع مختلف حماسهها آفریدند.
محمدی تاکید کرد: همه باید توصیه حکیمانه رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد برای ساختن ایران اسلامی را سرلوحه حرکت خویش قرار دهیم.
وی افزود: مسیر تشکیل ایران قوی و تربیت انسانهای تراز در مرحله نخست از شکل گیری آموزش و پرورش امیدافزا و موثر در حرکت ایران میگذرد.
وی با بیان اینکه گام دوم انقلاب باید به تربیت نیروی انسانی انقلاب و وطن دوست نخبه بپردازد، اظهار کرد: مدرسه در سند تحول بنیادین، جایگاه مرکزی و تعیین کننده با وظایف تربیت انسانهای موحد، صلح جو ،ظلم ستیز ،جهادگر، وطن دوست، امیدوار و خلاق را برعهده دارد.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی گفت: مدرسه باید دانش آموز را به دیروز پرافتخار و فردای حرکت به قلههای جامعه وصل کند و راوی صحیح پیشرفت های کشور باشد.
وی با بیان اینکه مدارس باید به ید واحده برای آبادانی کشور تبدیل شود، افزود: معلمان و مدیران نقش برجستهای در سوق دانش آموزان به وادی کسب علم و مسیر تربیت دارد و با تقویت زیرساختهای زمینه تعالی و رشد دانش آموزان را فراهم کنیم.