بانک منسجم اطلاعاتی مالیات از بروز نارضایتیها در پرداخت مالیات جلوگیری میکند
به گزارش خبرنگار اهرامروز، غلامرضا شریفی در نشستی با اصناف و کسبه، بازاریان و صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی شهرستان اهر که در فرمانداری اهر برگزار شد با اشاره به اینکه اگر از خط قرمز قانون عبور نکنیم قطعاً میتوانیم از مساعدتهای لازم در خصوص مالیات بهرهمند شویم، اظهار کرد: در قانون اساسی برای مالیات جملهای بیانشده هر چند کوتاه است ولی کاملاً گویاست بهطوری که مالیات وضع نمیگردد مگر بهحکم قانون، یعنی اگر در کشور خلاف قانون مالیاتی اخذ شود تخلف است.
وی افزود: اگر دستگاه اجرایی همچون سازمان امور مالیاتی بخواهد در منطقهای مالیات اخذ کند بایستی بر استناد به قانون بوده باشد و اگر در منطقهای قانون صلاح بداند که در آن منطقه کسبوکار وجود دارد و شامل مالیات میشود اخذ نشود تخلف بوده و اگر مالیات مضاعف هم تعیین شود این هم تخلف است.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی بابیان اینکه برخی از کشورها که اقتصادشان در حد جمهوری اسلامی نیست کشور را با اخذ مالیات اداره میکنند، گفت: مالیات در کشور ما هنوز به جایگاهی که دارد دست نیافته و اکنون میتوان گفت که نزدیک به ۴۰ درصد هزینههای جاری کشور از طریق مالیات تأمین میشود در حالی که ۹۵ درصد هزینههای جاری در برخی کشورها از محل مالیات تأمین میشود اما آن نارضایتی که ایران وجود دارد در آن کشورها وجود ندارد.
شریفی ادامه داد: خدماتی که در کشور ما ارائه میشود متناسب با میزان مالیات نیست ولی مردم بدون هیچ دغدغه زمانی راضی به پرداخت مالیات تعیینشده میکنند که متناسب آن خدمات دریافت کنند.
وی عدم تناسب مالیات با درآمد را علت اصلی نارضایتی اصناف و کسبه شهرستان اهر عنوان کرد، بیان داشت: اصناف و کسبه شهرستان اهر خوشبختانه نگفتهاند که مالیات نمیدهیم یا میزان مالیات باید کمتر از میزانی باشد که قانون تعیین کرده بلکه معتقد هستند که از کسانی که درآمد بیشتری دارند مالیات قانونی و از کسانی که درآمد کمتری دارند مالیات کمی اخذ شود البته در این میان از تبعیضها نیز اعلام نارضایتی کردهاند.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی تصریح کرد: طبیعی است که وقتی عوامل انسانی میزان مالیات تعیین میکنند ضریب خطا نیز وجود داشته باشد، قانون به حدی دست مؤدیان مالیاتی را باز گذاشته تا بر حسب درآمد میزان مالیات خود را مشخص کنند ولی متأسفانه تکالیفی که قانون برای مؤدیان مشخص کرده اجرایی نمیشود، پدر بنده هم از بازاریان بوده به همین خاطر شفافتر سخن میگویم و علاقهای به استفاده از ادبیات بزرگ و کوچک ندارم.
شریفی با تأکید بر اینکه اگر همه به تکالیف قانونی خود بهدرستی عمل کنند هیچ نارضایتی از جانب پرداخت مالیات در هیچ نقطهای از آذربایجان شرقی به وجود نمیآید، افزود: چنانچه مؤدیان خود میزان مالیات را مشخص نکنند طبیعی است مأمور اداره امور مالیاتی مالیات همان فرد را مینویسد و شاید در تعیین آن خطاهایی هم وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: امروز بانک اطلاعاتی نظام مالیاتی کشور آنچنانکه انتظار میرود منسجم نیست در حالی که اگر بانک اطلاعاتی نظام مالیاتی منسجم میبود قطعاً نارضایتیهایی که اکنون در پرداخت مالیات با آن در کل آذربایجان شرقی مواجه هستیم وجود نداشت و حال به نقطهای رسیدهایم که باید سیستم مکانیزه تعیین مالیات اجرایی شود تا دیگر شاهد نارضایتی در بین مؤدیان مالیاتی نباشیم.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ مأمورین مالیاتی مالیات مؤدیان را بهصورت برآورد میدانی ثبت نمیکنند، بیان کرد: سیستمی برای وارد کردن اسناد مؤدیان مالیاتی راهاندازی شده تا میزان مالیات مؤدیان بر اساس همان اسناد تعیین شود.
شریفی در پایان بابیان اینکه در طول سال گذشته ۳۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل مالیات ارزش بر افزوده به دهیاریها و شهرداریهای آذربایجان شرقی عوارض پرداخت کردهایم، خاطرنشان کرد: در طول ششماهه نخست سال جاری از محل مالیات ارزش برافزودهای که مؤدیان پرداخت کردهاند ما از این محل نزدیک به یک میلیارد تومان برای دهیاریها و شهرداری اهر عوارض ارزشافزوده پرداخت کردهایم.
انتهای پیام/