شرکت مس علاقهمند است معین اقتصادی ورزقان، اهر و هریس باشد/ هدف ما برنامهریزی منطقهای مشارکتمحور برای توسعه آذربایجان شرقی است
به گزارش اهرامروز، مهندس «احمد مرادعلیزاده» در روز دوم این کنفرانس ملی که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، درباره رویکرد ستاد مدیریت اقتصاد مقاومتی شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: «بیش از یکسالونیم است که موضوع اقتصاد مقاومتی در کشور مطرح شده و این پرسش پیش آمده که از بستر اقتصاد مقاومتی در استان کرمان چه کارهایی میتوان انجام داد تا در محرومترین بخشهای استان رشد و توسعه اتفاق بیفتد. شرکت مس در همین راستا وارد عمل شد.»
او ادامه داد: «شرکت مس پس از آنکه با ابتکار استاندار کرمان، این استان به هشت منطقه تقسیم شد و برای هریک از آنها یک معین تعیین شد، بهعنوان معین اقتصاد مقاومتی منطقه شش، یعنی شهرستانهای انشار، رفسنجان و شهربابک شروع به فعالیت کرد. منظور از معین آن است که هریک از نهادهایی که معین یک منطقه هستند پتانسیلهای خفته و موجود را شناسایی، احیا و در توسعه استان از آنها استفاده کنند.»
مدیرعامل شرکت مس با اشاره به نیت و دلیل شرکت در کنفرانس حکمرانی گفت: «در ابتدای طرح موضوع اقتصاد مقاومتی، بسیاری از کسانی که این کلمه میشنیدند درباره آن دچار ابهام بودند و نمیدانستند که چطور باید آن را پیادهسازی و اجرا کنند. برای شرکت مس هم این موضوع صادق بود؛ ما میدانستیم که در مسیری پرابهام در حال قدم برداشتن هستیم. اما حالا با تلاشی که همکاران من در ستاد مدیریت اقتصاد مقاومتی داشتهاند یک الگو و مدل طراحی و اجرا شده است. نیت و هدف ما از شرکت در این کنفرانس، به اشتراک گذاشتن این تجربیات در بستر اقتصاد مقاومتی است.»
او تأکید کرد: «ما علاقهمندیم در بستری که بهعنوان اقتصاد مقاومتی فراهم شده است، شرکتها و سازمانهای متولی، باعث رشد و توسعه متوازن منطقه شوند. پیامد حرکت در این بستر، رشد تولید، توسعه اشتغال و… در مناطق مختلف استان است. ما بهدنبال این اثر ماندگار هستیم که رشد، رفاه و رضایت نسبی را در میان مردم و جامعه ایجاد کنیم.»
مرادعلیزاده همچنین گفت: «نیت و هدف دوم ما از حضور در این کنفرانس، آن است که با ارائه مدل اقتصاد مقاومتی خود به نقاط قوت و ضعف این الگو پی ببریم و بفهمیم آیا این الگو قابل تعمیم به دیگر مناطق عملکردی شرکت ملی صنایع مس ایران هست یا خیر؛ چراکه شرکت مس علاقهمند است معین اقتصادی ورزقان، اهر و هریس در استان آذربایجان شرقی نیز باشد.»
او اضافه کرد: «شاید برای برخی سوال باشد که چرا شرکت مس به این موضوعات وارد شده؛ پاسخ این است که ما متولی تولید مس در شرکت هستیم و خدا را شاکریم که ۲۰هزار نفری که در جایجای کشور در این شرکت کار میکنند، از رفاه نسبی برخوردارند؛ اما در کنار مجموعههای مس، روستاها و شهرستانهایی وجود دارند که از امکانات خوبی برخوردار نیستند. آیا چنین شرایطی ما را به توسعه متوازن و متعادل میرساند؟ آیا پس از اتمام معادن مس، مردمی که در این مناطق حضور دارند قادرند بدون مس به معیشت خود ادامه دهند؟»
اکوسیستمی برای توسعه
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه، به مدل اقتصاد مقاومتی شرکت مس پرداخت و گفت: «یکی از دلایلی که توسعه تا پیش از این نتوانسته به نتایج مورد نظر خود برسد آن است که این توسعه جزیرهای بوده؛ برای مثال، در حوزه اشتغال رویکرد این بوده که صنعتی مثل ذوبآهن ایجاد شود بدون توجه به سایر بخشها، و تصور این بوده که سرریز ایجاد این صنعت موجب توسعه میشود. این اتفاق تا حدودی هم افتاده اما امروز دیگر روابط بسیار پیچیده شده و نیاز است که ما نگاهی اکوسیستمی داشته باشیم.»
او تأکید کرد: «مدلی که ما برای اجرایش در منطقه عملکردیمان ایستادهایم، ایجاد یک اکوسیستم در حوزه اشتغال است. تمرکز در این اکوسیستم بر توسعه بنگاههای کوچک و متوسط است. این مدل که میتواند در تمام بنگاهها، چه در یک منطقه و چه در سطح ملی مورد استفاده قرار گیرد، شش بخش دارد که عارضهیابی کسبوکارهای موجود، شناسایی فرصتهای جدید سرمایهگذاری، توانمندسازی کارآفرینان، نهادسازی مالی، پنجره واحد و فرهنگسازی، بخشهای مختلف آن هستند.»
مرادعلیزاده اضافه کرد: «هدف و برنامه ما برای استانهای عملکردیمان، یعنی کرمان و آذربایجان شرقی، برنامهریزی منطقهای مشارکتمحور برای توسعه است. منظورمان از مشارکتمحور بودن این است که مثلاً در حوزۀ تأمین مالی به سمت استفاده از ابزارهایی مانند سرمایهگذاری خصوصی (Private equity) برویم؛ چراکه شرکت مس بانک نیست که بتواند وام بدهد، اما میتواند با استفاده از پتانسیلهایی که دارد زمینه را برای احیا و توسعه کسبوکارها در مناطق فراهم کند.»
اولین کنفرانس ملی حکمرانی و سیاستگذاری عمومی با محور تنظیمگری و حکمرانی ملی توسط دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت این دانشگاه و اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری این پژوهشکده برگزار شد. مطرح شدن جدیدترین دستاوردها و چالشهای سیاستگذاری در عرصه نظر و عمل، پیوند نظر سیاستگذاری عمومی با مسائل و مشکلات عرصههای عمومی کشور، ایجاد فضای بحث و گفتمان بینرشتهای در بین محققان رشتههای مختلف علاقه مند به مسائل عمومی، گسترش روابط دانشگاه و پژوهشگران حوزه مدیریت دولتی و خط مشیگذاری با حکومت و مراکز سیاستگذاری و اداره کشور، عمومیسازی ادبیات مدیریت دولتی و خطمشیگذاری عمومی در میان آحاد جامعه و تحلیل و بررسی بعضی تجارب سیاستگذاری عمومی در ایران از اهداف اصلی این کنفرانس بودند.
انتهای پیام/