به گزارش خبرنگار اهرامروز، مجتبی جلیل زاده در جلسه بررسی مسائل و مشکلات پرورش ماهی در اهر با اشاره به اینکه هیچیک از کشورهای جهان وضعیت آب آنها همانند ایران نیست، اظهار کرد: متأسفانه وضعیت جوی آب و هوای آذربایجان شرقی با اینکه در فصل زمستان هستیم ولی دمای هوای این استان با اهواز قابلمقایسه شده است در حالی که هیچیک از استانها شرایطی مثل آذربایجان شرقی ندارند و در شهرستان اهر در فصل تابستان مسئله تأمین آب شرب داشتیم.
وی ادامه داد: ورودی آب به سد ستارخان با خروجی یا همان میزان مصرف برابر است ولی متأسفانه به لحاظ کاهش بارندگیها، در خصوص تأمین آب شرب در اهر نگرانیهایی داریم و امیدواریم با تدابیری که اتخاذ میشود مشکل به وجود نیاید.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی بابیان اینکه در بحث اشتغال وظیفهداریم تا در مناطقی که منابع آب موجود را به خطر نمیاندازد همکاری خواهیم کرد، گفت: اینطور نیست که بخواهیم در منطقهای برای اینکه اشتغالزایی صورت گیرد آن منطقه را با مشکلاتی مواجه کنیم.
جلیلزاده افزود: در سد ستارخان، قانون میگوید؛ سدهایی که آب شرب را تأمین میکند اولویت با آب شرب است یعنی اگر خدایناکرده در سد ستارخان آب وجود نداشته باشد مجبور میشویم تا آب صنعت و کشاورزی را قطع کنیم چون تأمین آب شرب از هر چیزی مهمتر است.
۲ درصد آب آذربایجان شرقی در بخش صنعت استفاده میشود
وی با تأکید بر اینکه ۲ درصد آب آذربایجان شرقی در بخش صنعت استفاده میشود، گفت: ۸۸ درصد آب استان در بخش کشاورزی استفاده میشود در حالی که مجبور هستیم تا ۴۰ درصد میزان مصرف آب را کاهش دهیم و از طرفی هم بخواهیم اشتغال را به آب وابسته کنیم با منابع آبیمان جور در نمیآید.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اولویت نخست آب منطقهای را حفظ منابع آبی موجود عنوان کرد، ابراز داشت: اگر جریان آب جاری در دره رود دائمی است میتوانیم با رعایت مسائل زیستمحیطی مجوز توسعه پرورش ماهی و شیلات را صادر میکنیم.
جلیلزاده در پایان با اشاره به اینکه سد ستارخان شهرستان اهر جزو مهمترین منابع تأمین آب شرب آذربایجان شرقی محسوب میشود، خاطرنشان کرد: متأسفانه پاییز امسال خشکترین و گرمترین پاییز در ۶۷ سال گذشته بود و که شاهد کاهش بارندگیها بودیم و این امر موجب شده تا آب سد ستارخان شهرستان اهر ۳۰ درصد کاهش یابد.
انتهای پیام/