به گزارش خبرنگار اهرامروز، سید عباس صالحی در نشستی با اصحاب فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی در تبریز از تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت فرهنگ و زبان ترکی آذربایجانی خبر داد و اظهار داشت: مطمئناً وزارت ارشاد چنانچه تقاضایی برای اجرای نمایش و اکران فیلم به زبان ترکی در استانها از جمله آذربایجان شرقی شود برای صدور مجوزها اقدامات لازم را انجام میدهد.
وی توجه به قومیتها، ادبیات و فرهنگ و هنر بهویژه آذربایجان شرقی از دیگر رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت تدبیر و امید عنوان کرد و افزود: در این راستا از هر ایده خلاقانهای که نتیجه آن تقویت فرهنگ و هنر آذربایجان باشد ما بهطور کامل حمایت میکنیم و از طرفی برای نشان دادن حسن نیت کتاب ” چگونه ترکی آذربایجانی را درست بنویسیم” تألیف شده از سوی بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان با حضور رئیسجمهور رونمایی میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: دلاورمردی، شجاعت و قهرمانپروری از جمله خصوصیات آذربایجانیهاست چراکه ایرانیان همواره وامدار رشادتهای آذربایجانیها هستند، مردم آذربایجان همیشه همانند دژی مستحکم در برابر هجمهها و تجاوزهای دشمن از ایران اسلامی حراست کردهاند و امروز اگر شاهد استحکام ایران هستیم از وجود دلیرمردی و پایداری مردم آذربایجان و تبریز است.
صالحی بابیان اینکه رابطه ایران و آذربایجان همانند رابطه سر و پیکر بوده و جدایی این دو امکانناپذیر است گفت: استان آذربایجان شرقی سرشار از ظرفیتها و فرصتهای مختلف و مهم علیالخصوص در حوزه فرهنگ و هنر است و اینطور به نظر میرسد که باید از این فرصتها و ظرفیتها برای ارتقاء فرهنگ و هنر بهرهمند شویم.
وی با ذکر اینکه توسعه فضاهای فرهنگی و ایجاد زیرساختهای فرهنگی و هنری از رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، ابراز داشت: در حال حاضر بیش از هر چیزی به تحقق این رویکردها نیازمند هستیم بهطوری که سال گذشته با افتتاح سینماهایی در کشور مجموع سینماهای فعال را در کشور به ۵۰۰ مورد افزایش دادیم امسال نیز راهاندازی ۱۰۰ سینما را در دستور کار قرار دادهایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزایش سینماها در کشور را فرصتی ارزشمند برای تولید و فروش صنعت سینمایی در کشور دانست و گفت: خوشبختانه در فروردینماه سال جاری میزان فروش فیلمهای سینمایی در کشور به بیش از ۴۵۰ میلیارد ریال رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵۲ درصدی را نشان میدهد.
صالحی با اشاره به اینکه تعداد فعالان بیمهشده در کشور طی دو سال گذشته از ۱۸ هزار نفر به ۲۹ هزار نفر رساندهایم، تأکید کرد: بیمه فعالان فرهنگ و هنر و خبرنگاران از دیگر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از این اقشار است.
وی، ایجاد خیابانهای فرهنگ و هنر از دیگر اقدامات تأثیرگذار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و گفت: ایجاد خیابانهای فرهنگ و هنر را برای اولین بار در شهر یزد و با همکاری شهرداری آغاز کردهایم امیدواریم چنین خیابانهایی در تبریز نیز ایجاد شود تا محلی برای برگزاری فستیوالهای فرهنگی و هنری باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر توزیع عادلانه اعتبارات فرهنگی و هنری در بین استانها خاطرنشان کرد: عدالت در توزیع اعتبارات فرهنگی و هنری بین استانها را با این رویکرد که ایران فقط تهران نیست برقرار میکنیم تا ضمن اینکه عدالت در توزیع اعتبارات برقرار باشد و از سویی دیگر امکانات بهتمامی نقاط کشور تسری یابد.
انتهای پیام/