به گزارش ارسباران نیوز، دکتر حسن روحانی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد که در پایان سفر استانی برگزار شد اظهار داشت: برای استان یزد در زمینه راه و راه آهن، آب روستاییان، گاز و تکمیل گاز رسانی به روستاهای این استان، طرحهای ورزشی و فرهنگی، مخابرات، بهداشت و درمان و در سایر زمینه هایی که مورد نیاز استان بود ۴۴ پروژه و طرح تعریف شد.
روحانی بیان کرد: برای این طرحها ۹۷۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد که سال ۹۵ و ۹۶ پرداخت و طرحها هم اجرایی میشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه یزد جاذبههای فراوان و زمینههای صنعتی بسیار خوبی دارد گفت: امروز بعد از جلسه کار آفرینان و جلسه اقتصادی پروژه های متعددی آغاز بکار یا افتتاح شد.
روحانی با اشاره به اینکه این طرحها برای آبادانی این استان ادامه خواهد یافت و طرحهایی در شورای اداری مطرح شد و گام های خوبی برداشته شده گفت: ۴۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه به استان اختصاص داده شده که تحول بزرگی در استان از لحاظ صنعتی، کشاورزی و آب آشامیدنی مردم ایجاد خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات مبنی بر اینکه “یزد همیشه نقش مهمی در تولید و اقتصاد کشور داشته ولی در چند سال گذشته معضل بیکاری در یزد گسترده شده و آثار زیانبار آن در زمینههای مختلف بروز کرده و سن ازدواج تحت تاثیر این موضوع بالا رفته و از طرف دیگر صنعت نیمه جان استان هر روز بی رمق تر و تعداد کارگران بیکار میشوند و این موضوع مشکلاتی برای استان فراهم کرده، دولت تدبیر و امید چه برنامه ای برای این موضوع اتخاذ کرده است؟” اظهار داشت: مسئله اشتغال، مسئله مهم کشور ماست و همه استانها و سراسر کشور یک معضل بزرگ دارند و آن مسئله بیکاری به ویژه در بین نسل جوان ما است.
وی افزود: هر سال رقمی حدود ۷۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار نفر از دانشگاهها و مراکز علمی ما فارغ التحصیل میشوند و این افراد نیاز به شغل دارند.
رئیس جمهور ادامه داد: شغل این افراد هم باید متناسب با شهر افراد باشد، برای این کار ما باید در کشور یک حرکت اقتصادی و یک رونق اقتصادی ایجاد کنیم.
روحانی ادامه داد: تحقق این رشد ۸ درصدی که مقام معظم رهبری فرمودند در برنامه توسعه بعدی باید مد نظر قرار گیرد، نیاز به فناوری، بهرهوری داریم.
وی خاطرنشان کرد: ما برجام یک را انجام دادیم و همه باید دست به دست هم بدهیم که برجام دو را عملیاتی کنیم، اولین قدم در تحقق برجام ۲ این است که حاشیه ها را کنار بگذاریم و در راستای پیشرفت کشور اقدام کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: بخش غیر دولتی و کارآفرینان باید در این زمینه وارد کار شوند و بخش خصوصی و غیر دولتی و تعاونی وارد کار شوند.
روحانی با تاکید بر اینکه تسهیلات لازم در این زمینه به وجود آمده، گفت: تحریم مانع بزرگ را از پیش پای ما برداشته است و امروز فضایی به وجود آمده که باید از این فضا بهره برداری لازم به عمل آید.
وی افزود: وقتی یک تحرکی در زمینه آی سی تی و آی تی ما ایجاد شود، نسل جوان و فارغ التحصیل ما میتوانند وارد کار شوند.
رئیس جمهور تصریح کرد: برای اشتغال نسل جوان ما، ما نیاز به رونق اقتصادی و رشد اقتصادی داریم که این کار با همکاری دولت و همه کار آفرینان و مردم و بخش غیر دولتی امکان پذیر است.
وی جذب سرمایه گذاری و مشارکت خارجی را یکی دیگر از راه کارهای موجود در این زمینه دانست و گفت: این کار شروع شده و باید با سرعت پیش رود.
روحانی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که “استان یزد در امر کسب درآمد از طریق مالیات جزو استانهای اول کشور است اما در زمینه تخصیص اعتبار جزو استانهای آخر است و با توجه به اینکه به یزد هرچه بیشتر پول تزریق شود، ثروت بیشتری تولید میشود آیا در برنامه سال آینده این موضوع دیده شده گفت: یزد به طور نسبی بودجه عمرانی خوبی دارد اما در عین حال در این سفر یک رقم قابل توجهی بودجه برای این استان اختصاص یافت.
وی افزود: ۹۷۰ میلیارد تومان یک رقم قابل توجهی برای ۴۴ طرح و پروژه است و یک تحرک خوبی در حال شکل گیری است.
رئیس جمهور تصریح کرد: دولت توجه به همه استانها از جمله استان یزد دارد و انشاالله آینده این استان، آینده بسیار خوبی خواهد بود.
روحانی در پاسخ به سوال دو هفته نامه روز خوب مبنی بر اینکه ” معمولا در کشور ما بسته های حمایتی یا حمایتها به بخشهایی در نظر گرفته میشود که روی ریل هستند و فعالیت میکنند اما به بخشهای نوپا و نیازمند به حمایت واقعی، معمولا رسیدگی نمیشود، یزد استان نخبهپروری است و این نخبگان برای استارت زندگی و تفکراتشان نیاز به حمایت دولت دارند، برای تقویت نخبگان در این استان چه برنامه و راهکاری دارید و چه روشی را در این زمینه اجرایی میدانید؟ گفت: فکر میکنم شرکتهای دانش بنیان و تشکیل این شرکتها میتواند برای این نکته راهکار باشد.
وی افزود: نخبگان برای آن که مشغول به کار و حمایت شوند، باید وارد شرکتهای دانش بنیان شده یا خودشان شرکت تشکیل دهند، دولت هم در حال حمایت از این شرکتها است.
روحانی ادامه داد: وقتی سرمایه گذاری در این کشور شروع شود، نخبگان فضای خوبی برای کار و تلاش پیدا میکنند، ما در تمام برنامهها برای جذب سرمایه و تکنولوژی تلاش میکنیم و این نبخگان هستند که فضا پیدا میکنند که از علم، دانش و تجربه آنها استفاده کنند.
رئیس جمهور در پاسخ به این خبرنگار صدا و سیما مبنی بر اینکه دولت در راستای اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی امسال چه برنامهای داشته و سال آینده چه برنامهای دارد، گفت: نسبت به بحث اقتصاد مقاومتی دولت ستادی را تحت ستاد اقتصاد مقاومتی تشکیل داده و طرحهای اقتصاد مقاومتی را در جلسات اقتصادی دنبال میکنیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درون زا و برون نگر است و اگر ما بتوانیم صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم، پروژههای عمرانی را احیا کنیم، سرمایه خارجی و تکنولوژی از خارج جذب کنیم، اقتصاد مقاومتی است.
روحانی تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی جایگاه ایران در صادرات نفت و گاز آمده و امروز جایگاه ما در صادرات نفت و گاز نسبت به شش ماه قبل بسیار بالاتر است و در حال بازگشت به جایگاه قبلی هستیم.
وی با تاکید بر جذب گردشگر خارجی، گفت: این کار هم اشتغال ایجاد میکند و هم زمینه آشنایی خارجیها با فرهنگمان را فراهم می کند.
روحانی بیان کرد: امسال اتکای ما برای واردات در مواد غذایی به مراتب از سال قبل و سال قبل از سال قبلش کمتر شده یعنی امسال برای واردات مواد غذایی امسال دو میلیارد دلار کمتر وارد میکنیم و به خودمان بیشتر متکی شده ایم.
رئیس جمهور تصریح کرد: در زمینه تولید گندم و شکر در حال حرکت به سمت خود اتکایی هستیم و ستاد اقتصاد مقاومتی هم برای هر یک از دستگاه ها برنامهای را مشخص کرده و به دنبال اجرایی کردن آن هستند.
رئیس جمهور با تشکر از رسانهها، گفت: رسانه ها در همه سفرهای استانی نقش بسیار تاثیرگذاری انجام میدهند و کار زیادی بر دوش دارند.
وی رسانهها را منتقل کننده درخواست مردم به دولت و کارهای دولت به مردم دانست و گفت: همچنین از نیروهای امنیتی، نیروهای مسلح، انتظامی، سپاه و بسیج که همواره در هر استان زحمات زیادی بر دوش دارند، تشکر میکنیم.
انتهای پیام/