به گزارش خبرنگار اهرامروز، عباسعلی درستی در جلسه بررسی آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرستان اهر اظهار داشت: الزامی کردن رعایت پروتکلهای بهداشتی در دستگاههای دولتی، نهادها و سازمانها به تنهایی از عهده سیستم بهداشت و درمان خارج است، لذا اگر اداره یا نهادی در عمل به رعایت پروتکلهای بهداشتی عملکرد ضعیفی دارد بایستی از فرمانداران بخواهیم تا مدیر آن اداره را بازخواست کند.
وی افزود: مدیران شبکه بهداشت و درمان شهرستانها صرفاً ملزم هستند تا نتایج گزارش بازدیدهای میدانی از نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی که متاسفانه در برخی بانکها و ادارات ضعیف بوده را به فرمانداران اطلاع دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: بر اساس ارزیابی و پایشهای مداوم به جهت علتیابی اینکه چرا شهرستان اهر همچنان در وضعیت «قرمز کرونایی» قرار دارد، نقصی از عملکرد شبکه بهداشت اهر ندیدهایم.
درستی بابیان اینکه با آنکه آذربایجان شرقی از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز بوده، رغبت مردم نسبت به استفاده از ماسک بسیار پایین است، گفت: البته این موضوع صرفاً مختص شهرستان اهر نیست بلکه اغلب مردم استان رغبتی به استفاده از ماسک ندارند.
وی تصریح کرد: زنجیره انتقال ویروس کرونا در صورتی که مردم به پروتکلهای بهداشتی عمل نکنند و از ماسک استفاده ننمایند، این زنجیره انتقال تا ۸۵ درصد قطع نمیشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه اختیارات مرکز بهداشت در زمینه مقابله با ویروس کرونا بسیار کمتر از سایر دستگاههاست، خاطرنشان کرد: فوتیهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در آذربایجانشرقی به طور قابلتوجهی افزایش یافته به طوری که تاکنون ثبت فوتیهای کرونا طی روز گذشته بیسابقه بوده و رکورد شکسته شد.
درستی یادآور شد: برگزاری مراسماتی همچون عقد، عروسی، ترحیم، تشیع و حضور مردم در مراکز ازدحام بدون رعایت فاصلهی اجتماعی و عدم استفاده از ماسک که نهایتاً منجر به ابتلا و بستری در مراکز درمانی آذربایجان شرقی میشود، بزرگترین چالش سیستم بهداشت و درمان استان است.