طرح توسعه جنگلکاری ارسباران به مساحت ۳۰ هکتار در اهر اجرا شد/ اجرای طرحهای آبخیزداری در ۱۴ شهرستان آذربایجان شرقی
به گزارش خبرنگار اهرامروز، داور نامدار در آیین اجرای طرح توسعه جنگلکاری ارسباران در شهرستان اهر با اشاره به اینکه این طرح در قالب طرح ملی صیانت از جنگلهای ارسباران تأمین اعتبار شده است، اظهار داشت: بعد از انجام مطالعات کارشناسی ۳۰ هکتار از اراضی ملی گویجه بئل شهرستان اهر برای اجرای طرح توسعه جنگلکاری ارسباران تعیین شد.
وی افزود: درختانی که در طرح توسعه جنگلکاری ارسباران در شهرستان اهر کاشته شده از گونه بومی ارسباران بوده و گونه درخت کاج که عمدتاً در مناطق جنگلی کلیبر و برخی از نقاط شهرستان اهر با آب و هوای منطقه سازگار است را در این طرح استفاده کردهایم که در ادامه صیانت و حفظ جنگلهای ارسباران ۴۵ هکتار از اراضی که قبلاً در محدوده جنگل بود ولی از بین رفته بود را احیاء میکنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با ذکر اینکه طرح توسعه جنگلکاری ارسباران در شهرستان اهر در ۳۰ هکتار از اعتبارات سال جاری تأمین شده است، گفت: بر اساس برنامه زمانبندی تا پایان آبان ماه طرح توسعه جنگلکاری ارسباران به اتمام میرسد و امیدواریم در سال ۹۸ بتوانیم طرح توسعه جنگلکاری ارسباران را به ۱۰۰ هکتار در این منطقه افزایش دهیم.
نامدار اضافه کرد: منطقه بکر و گردشگری ارسباران قابلیت اجرای طرح توسعه جنگلکاری دارد بهطوری که طرح اجرا شده در قالب صیانت از جنگلهای ارسباران در اهر میتواند به تفرجگاه گردشگری تبدیل شود.
اجرای طرحهای آبخیزداری در ۱۴ شهرستان آذربایجان شرقی
وی از اجرای طرح توسعه جنگلکاری ارسباران در شهرستانهای خداآفرین، جلفا، کلیبر طی سالهای گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر طرح توسعه جنگلکاری ارسباران در شهرستانهای اهر، ورزقان و هوراند در حال اجراست و طبق برنامهریزی انجامیافته در شهرستان ورزقان در ۱۰۰ هکتار اجرا میشود که بخشی از آن اجرا و بخش باقیمانده نیز در حال اجرا است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی بابیان اینکه با عنایات مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، طرحهای آبخیزداری در ۱۴ شهرستان آذربایجان شرقی انجام میشود، ابراز داشت: با تخصیص اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی، توانستیم در ۱۷ زیر حوزه در ۱۴ شهرستان استان پروژههای آبخیزداری و بیولوژیکی اجرا کردهایم.
نامدار همچنین از اتمام طرحهای بیولوژیکی منابع طبیعی و آبخیزداری در شهرستان اهر خبر داد و یادآور شد: طرحهای بیولوژیکی شامل بذرکاری، بذرپاشی، کپه کاری و اجرای طرح مرتعداری بوده که در راستای تقویت پوشش گیاهی اجرا میشود که امیدواریم بتوانیم با این طرحها حداقل پوشش گیاهی را تقویت کرده و از فرسایش خاک جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/