به گزارش اهرامروز، فرمانده انتظامی شهرستان‌ اهر در نشست خبری ضمن عزیز شمردن قدوم بهار طبیعت و حلول سال نو در تقارن با ایام رحمت رمضان و شب‌های پر فصیلت قدر، گزارشی از عملکرد مجموعه تحت فرماندهی خود در سال ۱۴۰۳ ارائه داد.

سرهنگ حسین عبدی با تشکر از همراهی و کمک‌های خبرنگاران در بعد اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سازی جامعه؛ از کاهش ۳ درصدی وقوع سرقت در شهرستان اهر خبر داد و گفت: در سالی که گذشت، ۶۶ درصد سرقت‌های انجام شده توسط عوامل انتظامی شهرستان کشف شده است. مطابق با فرمان رهبر معظم انقلاب به پلیس، در اکثر کشفیات سرقت‌ها، سعی کرده ایم اموال را به مال‌باختگان برگردانیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه کاهش ۱۲ درصدی در سرقت منزل، کاهش ۱۰ درصدی در سرقت محل‌های کسب، کاهش ۲۰ درصد در سرقت اماکن، کاهش ۱۳ درصدی در سرقت اتومبیل‌ و کاهش ۶ درصدی در سرقت داخل اتومبیل داشته ایم.

مقام ارشد انتظامی شهرستان اهر وقوع سرقت موتورسیکلت و پلاک خودروها را افزایشی اعلام نمود و یادآور شد: متاسفانه در سالی که گذشت، افزایش ۲۵ درصدی در سرقت موتورسیکلت ثبت شد و همچنین در سرقت پلاک خودروها افزایش ۶۰۰ درصدی داشته ایم‌.

وی به ترتیب جیب‌بُری، کِشوزنی و سرقت احشام را شامل افزایش ۶۰۰ درصد، ۴۶ درصد و ۳۷ درصد خواند و اظهار داشت: سرقت‌های اساسی که افزایش در آن‌ها دیده می‌شود، از طریق معتادین انجام می‌گیرد و بی توجهی مال‌باختگان در مراقبت و حفاظت از دسترسی آسان سارقان؛ تاثیر مستقیم و کاری در امر سرقت‌ها داشته است.

سرهنگ عبدی افزایش جرائم به‌وقوع پیوسته شامل سرقت، قتل، ضرب و جرح و… را به‌طور کلی ۱۴ درصد اعلام داشت و گفت: چاقوکشی، ۲۴۹ درصد افزایش به خود نشان می‌دهد و متاسفانه در اکثر قریب به اتفاق درگیری‌های اهر، چاقوکشی دیده می‌شود‌‌. همین امر هم به لحاظ فرهنگی، یک زنگ خطر بزرگ برای شهرستان است.

وی کار و حلاجی فرهنگی و اجتماعی بر روی بحث درگیری و نزاع را در اهر مهم دانست و متذکر شد: ۸۳ درصد افزایش نزاع جمعی و ۱۸ درصد افزایش درگیری فردی در اهر داشته ایم‌. در بخش آدم‌ربایی هم حتی افزایش داشته ایم که در جرائم اتفاق افتاده این‌ بخش، ریشه برمی‌گردد به مسائل اخلاقی و تاکید می‌کنم در فرهنگ و مسائل اخلاقی به‌ویژه آموزش و پرورش نوجوانان باید شدیداً کار کنیم. مثلاً در جرائم این بخش، نوجوانانی در محدوده سنی ۱۵ سال می‌بینیم که خلاء آموزش و کوتاهی خانواده‌ها در پرورش اخلاق و فرهنگ، از جمله غفلت در آگاه‌سازی نوجوانان و جوانان مشهود است‌‌. از رسانه‌ها و اصحاب قلم هم انتظار داریم ورود کنند و دست‌گیر جامعه در آگاه‌سازی‌های اخلاقی باشند.

عبدی کار پلیس شهرستان در مبارزه با مواد مخدر را منتج به افزایش ۴۲۱ درصدی کشفیات اعلام نمود و بیان داشت: پخش مواد مخدر صنعتی به‌دلیل افزایش قیمت، به موانع برخورده و همین امر باعث شده سوداگران مرگ به کشت مواد سنتی روی بیاورند. جالب است که مردم بدانند در مزارع اطراف اهر و روستاهای دور و نزدیک، ما در موارد متعدد؛ کشت غیرمجاز خشخاش را کشف و جمع آوری کرده ایم.

وی ضمن هشدار به خانواده‌ها در مراقبت از فرزندان افزود: سن مصرف مواد مخدر به شدت کاهش داشته و تا سن ۱۵ و ۱۶ سال رسیده است‌. خانواده‌های محترم اهری توجه داشته باشتند که مواد جدید مخدره که تنوع شکلی و ماهوی فراوانی هم دارند، در دسترس جامعه قرار می‌گیرد؛ از جمله موادی که شاید با مشاهده‌شان در خانواده‌ها هم حساسیت ایجاد نمی‌کند و این مواد شبیه داروهای گیاهی و سبزیحات هستند‌. بنابراین خانواده‌ها شدیداً به‌هوش، آماده‌باش و حساس باشند. اهر هم در وضعیت کنونی به شدت نیازمند مرکز نگهداری معتادین ماده ۱۶ می‌باشد که از نان شب در بحث اجتماعی برای شهرستان حیاتی‌تر است‌.

عضو شورای تامین شهرستان اهر از بیداد کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولید مشروبات الکلی در اهر خبر داد و گفت: در حدود ۱۰ الی ۱۲ مرکز تولید مشروبات الکلی در اهر از اول سال تا کنون کشف شده و متاسفانه موردی داشته ایم که مدیر و موسس یکی از این مراکز، زن بود.

وی ضعف قانون در برخورد با تولید و پخش‌کنندگان مشروبات الکی را یکی از عوامل مهم گسترش این جرم دانست و یادآور شد: متاسفانه قانون، کیفر محدودی برای مجرمان این بخش در نظر گرفته که کار را برای ما سخت کرده است. موردی از این مراکز تولید کشف کردیم که در بطری‌ها و قوطی‌های دلستر معمولی، مشروبات را تهیه و در برخی سوپرمارکت‌ها با ظاهری مطابق با دلستر به فروش می‌رساندند و این مسائل نشان می‌دهد سوء استفاده از ضعف قانون، خیالی آسوده به مجرمان از جمله عمده‌فروشان مشروبات الکلی داده است.

سرهنگ حسین عبدی اکثر تصادفات رانندگی داخل شهر را هم ناشی از مصرف مشروبات الکلی و رانندگی در حالت مست عنوان کرد و گفت: مردم باید برای امنیت جان خود و خانواده‌شان، با پلیس همکاری کنند و خواهشم این است که گزارش مراکز تولید و پخش مشروبات و مواد مخدر به پلیس را سهل نشمارند.

فرمانده انتظامی شهرستان اهر همچنین درباره‌ی آمار تصادفات رانندگی اهر گفت: ۱۴ درصد افزایش در تعداد فوتی‌‌های ناشی از تصادفات رانندگی داخل شهر اهر داشته ایم‌. در عوض ۳۱ درصد کاهش فوتی در تصادفات برون شهری داشته ایم. دلیل کاهش فوتی‌های برون‌شهری، اصلاحات و ایمن‌سازی موثر در جاده اهر – تبریز بوده که اکثر تصادفات برون شهری اهر را به خود اختصاص می‌داد و متاسفانه در درون شهر، نقص در معابر باعث افزایش تصادفات است که در شورای ترافیک هم به دنبال افزایش اصلاحات و ایمن‌سازی‌های معابر و گذرگاه‌های شهری هستیم.

وی یکی از عوامل مخالفت پلیس با سنگفرش معابر را در اولویت بودن اصلاح معابر برای افزایش ضریب ایمنی دانست و گفت: ما با زیباسازی مخالف نیستیم بلکه حفظ جان مردم را در اولویت بالاتر از سنگفرش می‌بینیم. مسیرگشایی‌ها واجب تر است و در بار ترافیک و کاهش تصادفات بسیار موثر است‌. مثل اینکه بدن یک فرد به ویزیت پزشک متخصص قلب احتیاج مبرم دارد ولی سراغ خرید کت‌ و شلوار برای خود می‌رود!

سرهنگ عبدی رعایت اولویت در مسیرگشایی‌ها را هم امری عنوان کرد که مورد بی‌توجهی قرار گرفته است. وی در این باره نیز افزود: بارها تاکید کرده ام که احداث و تکمیل کمربندی شرقی واجب‌تر از کمربندی جنوبی بود و از لحاظ کارشناسی، راه اندازی کمربند شرقی در ترافیک و روان‌سازی شهر بسیار واجب‌تر از کمربندی جنوبی است اما اولویت و البته هماهنگی در تعیین اولویت‌ها رعایت نشد.

وی با گلایه از شهرداری و شورای اسلامی شهر ادامه داد: اخیراً بودجه ۱۴۰۴ تقدیم شورا شد که حتی یک بار نگفتند فرماندهی انتظامی شهرستان چه نظرات و راهکارهایی دارد تا در ترافیک، اصلاح معابر و بخش‌‌های مرتبط نظر این زحتمکشان را هم مدنظر قرار دهیم یا بشنویم که حرفشان چیست. جلسه‌ی کوچک مشورتی هم برگزار نکردند تا حتی از بابت رعایت اخلاق، درد ما را بشنوند.

فرمانده انتظامی شهرستان اهر بر لزوم قرار گرفتن جلسات شورای ترافیک در اتاق شیشه ای و اجتناب از حمایت‌های غلط و غیرکارشناسی تاکید و اضافه نمود: مردم باید بدانند اصل موضوعات و مباحث مطروحه در این جلسات چیست و در واقعیت امور و اظهارات مسئولین‌ و به‌ویژه در جریان مسائل کارشناسی قرار گیرند؛ سپس کارزار، نظرسنجی و موارد این چنینی انجام شود‌.