به گزارش اهرامروز، قلی الله قلی زاده در آیین اختتامیه دومین جشنواره سراسری فیلم کوتاه روستایی و عشایری کلیبر بابیان اینکه بهرسم میهماننوازی نیازی نمیبینم گلایهها را بگویم اما لازم میدانم تا توقعات، انتظارات و پیشنهادها را بگویم، اظهار داشت: در مقابل این تلاش و زحمات شبانهروزی دستاندرکاران جشنواره و در خور جشنواره سراسری فیلم کوتاه روستایی و عشایری انتظار میرفت تا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره حضور مییافتند.
وی افزود: تأثیرگذاری هنر نمایش، فیلم و تئاتر بیش از مطالبی است که در کلاس درس و دانشگاهها انسان یاد میگیرد بهنوعی اثرگذاری هنرنمایشی بیشتر از سایر حوزههای آموزشی است، مفاهیم در فیلم و نمایش بسیار آسانتر از روزها و ماهها آموزش به مخاطبان منتقل میشود.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس با اشاره به اینکه ساخت سریال آنام که از شبکههای سراسری پخش شد توانست شهرستان کلیبر را به ایرانیان بشناساند، گفت: ابتدا عوامل سریال آنام به دلیل بعد مصافت حاضر به ساخت این سریال در کلیبر نبودند و بعدها با برگزاری نشستهای مختلف راضی به انجام کار شدند که این امر موجب شد تا از ظرفیتهای طبیعی کلیبر استفاده شود.
قلی زاده در ادامه با تأکید بر اینکه پرونده ثبت جهانی جنگلهای ارسباران به مرکزیت کلیبر به سازمان یونسکو ارسالشده است، گفت: بر اساس اطلاعات موجود بیش از ۲۴۰۰ نوع گونه گیاهی و درختی در جنگلهای ارسباران وجود دارد که از این تعداد ۸۰۰ مورد منحصراً متعلق به ارسباران بوده و جزو گونههای نادر دنیا محسوب میشود.
وی اضافه کرد: اینکه گفته میشود ثبت جهانی جنگلهای ارسباران رد شده است را قبول نداریم بلکه اجلاس سالانه سازمان یونسکو هنوز تشکیل نشده و قرار است این بار به اجلاس سالانه سازمان یونسکو ریاست کشور بحرین تشکیل جلسه داده و پرونده ثبت جهانی جنگلهای ارسباران را بررسی کند.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس یادآور شد: اجلاس سالانه سازمان یونسکو ۳ تا ۱۳ تیرماه در کشور بحرین برگزار میشود تا زمانی که یونسکو نتیجه ارزیابی از جنگلهای ارسباران را در راستای ثبت جهانی اعلام نکند نمیتوان اظهارنظر کرد.
قلی زاده در ادامه سخنان خود با ذکر اینکه امسال شهرستان کلیبر به لحاظ حضور بیسابقه گردشگران در این شهرستان بهعنوان پدیده گردشگری کشور معرفی شد، گفت: از ابتدای سالجاری شاهد حضور بیسابقه گردشگران در کلیبر بودیم بهطوری که میزان ورودی گردشگران به این شهرستان نسبت به سالهای گذشته افزایش ۸۶۰ درصدی را نشان میدهد و همین امر موجب شد تا بهعنوان پدیده گردشگری کشور معرفی شود.
وی تأکید کرد: برگزاری جشنوارههایی اینچنین و ساخت فیلمهای کوتاه که در عین حال میتواند مفاهیم و فرهنگ مردم منطقهای در کمترین زمان به مخاطبان منتقل کند مهم بوده و از فیلمسازان و رسانهها توقع فرهنگسازی را ندارم اما توقع دارم برای احیای فرهنگ غنی ایرانی تلاش کنند لذا فرهنگ ما بهقدری غنی است که نیاز به فرهنگسازی نداریم و احیاء فرهنگ غنی بر این اساس است که بسیاری از فرهنگ ما به فراموشی سپردهشده و نیاز به احیاء مجدد دارد.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس، فرهنگ را زیربنای اصلی رشد و توسعه هر منطقه، شهرستان و استانی دانست، خاطرنشان کرد: به اینکه فرهنگ میتواند به رشد و توسعه منجر شود معتقدیم و انتظار داریم برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری تنها به یک منطقه و سالی یکبار ختم نشود بلکه در هر فصل و با موضوعات مختلف برگزار شود.