به گزارش اهرامروز به نقل از ایرنا، این دومین اسکار فرهادی و سینمای ایران است.
وی در سال ۲۰۱۲ هم برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» موفق به کسب این جایزه شده بود.
فیلم های «تنا» محصول استرالیا، «تونی اردمن» محصول آلمان، «سرزمین مین» محصول دانمارک و «مردی به نام اووه» محصول سوئد رقبای فروشنده در اسکار ۲۰۱۷ بودند.
اصغر فرهادی و عوامل فیلم فروشنده در اعتراض به فرمان ضد مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جدید آمریکا در این مراسم که بامداد دوشنبه به وقت تهران برگزار شد، شرکت نکردند و «انوشه انصاری» نخستین فضانورد زن ایرانی و «فیروز نادری» از مدیران پیشین ناسا به نمایندگی از آنها در اسکار حضور بهم رساندند.
در بیانیه فرهادی که در این مراسم قرائت شد، آمده است : غیبت من برای احترام به مردم کشورم و شش کشور دیگری است که با این قانون غیرانسانی که مهاجران را از ورود به آمریکا منع می کند، مورد بی احترامی قرار گرفته اند.
متن کامل پیام فرهادی که انصاری آن را خواند، به این شرح است:
«افتخار بزرگیست که برای دومین بار این جایزه با ارزش را دریافت میکنم. از اعضای آکادمی، گروهم در ایران، تهیهکنندهام الکساندر ماله – گی و پخشکنندگانم کوهن مدیا و آمازون تشکر میکنم.
همچنین سپاسگزارم از همبستگی دیگر کاندیداهای بهترین فیلم خارجی.
متاسفم که امشب در کنار شما نیستم، من به احترام مردم کشورم و شش کشور دیگر که با قانون غیرانسانی منع ورود مهاجران مورد بیاحترامی واقع شدند به آمریکا نیامدم.
تقسیم بندی جهان به ما و دشمنان ما توسط سیاستمداران افراطی، باعث ترس میشود، ترسی که توجیهی است دروغین برای خشونتها و جنگها. جنگهایی که مانع بزرگی بودهاند برای رسیدن به دموکراسی و رعایت حقوق بشر در کشورهایی که مورد تهاجم واقع شدهاند.
سینماگران میتوانند با چرخش دوربینهایشان به مشترکات انسانی، کلیشههایی که از ملیتها و ادیان مختلف ساخته شده است را بشکنند و زمینه همدردی و به دنبال آن همبستگی مردمان جهان را فراهم کنند. همدردی چیزیست که ما امروز بیشتر از هر زمان به آن نیازمندیم.»
انصاری به دلیل تشویق پرشور حضار چند باری در جریان خواندن این متن مجبور به توقف سخنان شد.
این اظهارات فرهادی با تشویق گسترده حضار همراه شد.
شبس ** ۹۳۸۶ *۱۶۱۳* مترجم : مهران معینی جم*انتشار: عبدالله غفاری
«فروشنده» دومین اسکار فرهادی و سینمای ایران را به ارمغان آورد
فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی موفق به کسب جایزه بخش بهترین فیلم خارجی در هشتاد و نهمین مراسم اهدای جوایز آکادمی علوم و هنرهای سینما (اسکار) شد.