به گزارش اهرامروز، مهدی شنابی در پایگاه خبری ارس نامه نوشت: درباره‌ی شنیده‌های عمومی از ایجاد کارخانه معدن مس انجرد در خارج از شهرستان اهر و سئوالات مکرر مخاطبان و مردم برای پیگیری کم و کیف ماجرا، ارس‌نامه با توجه به بررسی‌های اخیر خود نکات ذیل را به آگاهی عموم می‌رساند.

نماینده اهر و هریس متوجه این مساله شده که تحرکاتی از شرکت بهره‌بردار مس انجرد اهر برای ایجاد کارخانه پایین دست این معدن در شهرستان اسکو وجود دارد. بیت اله عبداللهی از زمان متوجه شدن نسبت به موضوع، اعتراض کرده اما مطالبه‌ی عموم از وی این است که به‌عنوان نماینده مردم، ایستادگی جدی مقابل این تصمیم سراسر زیان‌بار برای اهر، به خرج دهد.

وقتی آغاز بهره‌برداری از مس انجرد در ابهامات فراوان و البته در دالان‌های مشکلات از جمله اعتراض و ممانعت‌های بسیار اهالی و مسائل تایید زیست محیطی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته بود، نماینده وقت اهر و هریس و سایر مسئولین ارشد مثل فرماندار و مدیران قضایی خبر از همکاری گسترده با بهره‌بردار در جهت رفع مشکلات و حصول نتیجه سریع برای آغاز بهره‌برداری دادند.

در جریان افتتاح کارخانه کنسانتره مس در مجموعه مس انجرد، عبداللهی در حضور رضا رحمانی (وزیر وقت صمت)، سرمایه‌گذار و مدیران شرکت؛ تاکید کرد که ما مسئولین شهرستان، بهره‌بردار را به‌شرط و با پذیرش اقدامات بعدی سرمایه‌گذران در جهت ایجاد صنایع ذوب و پروژه کاتد همراهی کردیم.

کاتد مس، پروژه مهمی است که اگر در اهر ایجاد شود، کمی تا قسمتی از انواع آسیب‌های موثره از بحث استخراج مواد خام از این معدن‌ را در تَن اهر و ارسباران التیام می‌بخشد. بهره‌برداری و استخراج مواد خام و گسترش روز به روز حجم استخراج، دردی از اهر دوا نخواهد کرد. نمی‌شود که تمام ویرانی‌ها را از بعد استخراج به جان خرید و کارخانه آماده را تقدیم یک شهرستان دیگر کرد! اگر کفه‌‌های کنونی ترازو که یک طرف میزان اشتغال فعلی و کفه‌ی دیگر استخراج مواد خام با در نظر گرفتن افزایش وزن روزافزون استخراج است، مقابل چشم‌ها باشد؛ به شدت به ضرر اهر خواهد بود. چرا در یک کفه‌ی اشتغال فعلی را می‌گذاریم؟ اشتغال اندک فعلی تنها چیزی است که در کفه‌‌ی منفعت مردم اهر بدان تاکید می‌شد و در واقع هم همین مقدار اشتغال مقابل کفه‌ی دیگر که آسیب‌ها هستند، ناچیز است و امید به مابقی داستان بود که گویا روند داستان اخیراً عوض شده است!

پروژه‌ی کاتد مس که ظرفیت اشتغال بالایی داشت و اهر را در پله‌ی ترقی این صنعت از حیث توسعه فنی قرار می‌داد، نباید که جز در مبداء استخراج ایجاد شود. چرا که مبداء همه‌ی بلایا و آسیب‌ها را به جان خریده تا دود چنین کارخانه‌های با ارزش از جای دیگر بلند نشده و مقصد منافع سایر مکان‌ها نباشد.

خبط این که چه پروژه‌ی کاتد، چه ذوب و چه هر صنعت از صنایع پایین دست ایجاد شده توسط بهره‌بردار مس انجرد در جایی جز اهر؛ ایجاد شود، به‌هیچ عنوان از سوی مردم گذشت نخواهد شد.