به گزارش خبرنگار اهرامروز، فیروزیفر کارشناس ارشد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان اهر در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم افزود: محل دفن زباله که در ارتفاع قرار دارد و شیرآبه آن به سمت میدان یارپرور سرازیر میشود علاوه بر خطرناک بودن؛ به منشأ بوی نامطبوع میدان یارپرور و مناطق همجوار تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه زبالهها در زبالهگاه اهر دفن نمیشود بلکه بر روی هم تلمبار میکنند، افزود: به دلیل اصولی نبودن زبالهگاه اهر و دفن غیراصولی زباله؛ مناطق همجوار و حاشیهای شهر اهر از زبالههای سرگردان و خطرات ناشی از شیرآبه در امان نیستند، در حالی که محل دفن زباله در مسیر خلاف بادهای غالب قرار گیرد.
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان اهر ادامه داد: بارها در رابطه با خطرات شیرآبه زبالهگاه و دفن غیراصولی زبالهها به مراجع ذیصلاح نامه نوشتهایم و مستندات ارائه کردهایم اما هنوز نتیجهای نگرفتهایم، در حالی که زبالهگاه اهر منشأ آلودگی هوای مناطق جاده آذغان، میدان یارپرور و حتی تا فرمانداری نیز موجب سلب آسایش شهروندان اهری میشود.
فیروزیفر اضافه کرد: ساختمانهای خیابان پردیس در خروجی شهر اهر به سمت جاده ورزقان به دلیل عدم اتصال به شبکه فاضلاب؛ مجبور به رهاسازی فاضلاب و پساب به محیط هستند و همین امر به یکی دیگر از منشأهای بوی نامطبوع تبدیل شده است.
وی، هدایت سطحی فاضلاب منطقه شلهبران و تصفیهخانه فاضلاب شهری را از منشأ بوی نامطبوع میدان شورا، منطقه خانکندی و کوی فرهنگیان دانست و گفت: تصفیهخانه فاضلاب شهری ظرفیت محدودی دارد اما بعضاً ۱.۵ برابر بیشتر از ظرفیت فاضلاب به تصفیهخانه هدایت میشود و رهاسازی آب خروجی تصفیهخانه به رودخانه اهرچایی موجب آلودگی آبهای سطحی میشود.
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان اهر از آبیاری باغات و مزارع کشاورزی با آب خروجی تصفیهخانه فاضلاب شهری ابراز نگرانی کرد و افزود: برخی از کشاورزان با آب خروجی تصفیهخانه فاضلاب شهری؛ مزارع کشاورزی و باغات را آبیاری میکنند، در حالی که این اقدام از نظر قانونی خلاف است، درب منهولها باز است و چون کسی اقدام قانونی نمیکند کشاورزان با آب فاضلاب اراضی کشاورزی را آبیاری میکنند.
فیروزیفر بابیان اینکه خروجی آب تصفیهخانه فاضلاب شهری اگر طبق استانداردها عمل نکند میتواند عامل سرطانزا شود، گفت: ریشهکن شدن منشأهای بوی نامطبوع در سطح شهر اهر به اقدام اداره آب و فاضلاب و شهرداری و در کنار آنها دستگاههای مربوطه بستگی دارد.
وی ابراز داشت: تصفیهخانه فاضلاب، خروجی تصفیهخانه آب شرب، کانال منطقه شلهبران، زبالهگاه اهر، امتداد کانال خیابان پردیس و هدایت سطحی فاضلاب و پساب منازل و کانال خیابان صاحبالزمان(عج) از جمله مهمترین عامل منشأ بوی نامطبوع در شهر اهر هستند، برای ریشهکن کردن این منشأها باید مدیران به دنبال تأمین اعتبار باشند.
خبر از: علی دایلاری اصل