آخرین عناوین اخبار » اجتماعی » سیاسی » شهرستان اهر » صفحه نخست
کد خبر : 48912
شنبه - 17 شهریور 1397 - 17:07
امام جمعه اهر:

منطقه ارسباران با صادرات ورنی به کشورهای مختلف برای کشور ارزآوری می‌کند/ ورنی برای خارجی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد

منطقه ارسباران با صادرات ورنی به کشورهای مختلف برای کشور ارزآوری می‌کند/ ورنی برای خارجی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد

به گزارش خبرنگار اهرامروز، آیت‌الله جواد حاجی‌زاده در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره ملی ورنی اهر که در کانون شهید فهمیده برگزار شد، با اشاره به اینکه تداوم شغل مادران توسط فرزندان از گذشته تا به حال در حوزه ورنی‌بافی مایه افتخار هستند، اظهار داشت: تمامی اقوام که در ایران اسلامی زندگی می‌کنند میراث دار امام راحل هستند در واقع می‌توان گفت نظام جمهوری اسلامی در دست ما امانت بوده که باید برای حفظ آن از جان‌مایه بگذاریم.

وی افزود: دشمنان قسم‌خورده جمهوری اسلامی ایران در پی براندازی نظام اسلامی از راه مسائل معیشتی و اقتصادی وارد یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی با ملت ایران شده‌اند و در این جنگ اقتصادی همه مسئولیت داریم کسی نمی‌توان بگوید ارتباطی با موضوع ندارد.

امام جمعه اهر ادامه داد: اگر مطالبات و مشکلات کشور و مردم به‌درستی و صحیح پیگیری و برای رفع آن اقدام می‌شد شاید اکنون شاهد بروز مشکلات اقتصادی و آشفتگی بازار نبودیم و گاهاً سوء مدیریت‌ها به تله‌هایی که دشمن برایمان کار گذاشته دامن زده‌اند.

حاجی‌زاده بابیان اینکه دشمنان نظام جمهوری اسلامی نه به مردم، عزت و دین و دیانت ملت ایران رحم نمی‌کنند، گفت: ملت ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا به حال مقاطع مختلفی از توطئه و دسیسه‌های دشمنان را به‌سلامت پشت سر گذاشته‌اند و یقین داریم در این برهه که جنگ اقتصادی علیه ایران اعلام‌شده با همراهی و پشتیبانی مردم به‌سلامت عبور می‌کنیم.

وی ابراز داشت: حمایت از کالای ایرانی، حفظ ارزش‌های ایرانی و اسلامی و مسائل معیشتی و اقتصادی از جمله مواردی هستند که باید برای حفظ آن‌ها پافشاری کنیم.

امام جمعه اهر با ذکر اینکه منطقه ارسباران ظرفیت‌های منحصربه‌فردی دارد که از جمله آن‌ها ورنی و صنایع‌دستی بومی منطقه است، گفت: جشنواره ملی ورنی اهر می‌تواند به نقش‌آفرینی این هنر در استان و کشور کمک کند لذا در این میان از مسئولان استانی و کشوری و شهرستانی انتظار می‌رود تا با حمایت از جشنواره ورنی اهر به رشد و توسعه هنر ورنی مساعدت کنند.

حاجی‌زاده، توسعه و صادرات ورنی را زمینه‌ای برای تأمین معیشت عشایر و روستائیان و اشتغال‌زایی دانست، بیان داشت: شاید کسانی که از کودکی ورنی بافی را دیده‌اند توجه چندانی به ارزش این هنر نمی‌کنند اما هستند کسانی که ورنی را می‌بینند و می‌بینند که خلاقیت و ایده بافنده در آن به کار گرفته متعجب می‌شوند پس بنابر این نباید این هنر را سبک بشماریم.

وی تصریح کرد: ما آن‌طور که باید و شاید هنوز به اهمیت و ارزش‌های هنر ورنی پی نبرده‌ایم این در حالی است که اگر پا به کشورهایی همچون ترکیه و اروپایی بگذاریم آن‌ها بیش از ما مشتاق خرید ورنی‌های آذربایجان علی‌الخصوص منطقه ارسباران هستند و اگر روزی فرصتی باشد تا جشنواره ورنی در کشورهایی که بیش از همه مشتری ورنی هستند برگزار شود آن‌وقت بیشتر به اهمیت این هنر پی می‌بریم.

امام جمعه اهر با تأکید بر اینکه کشور حال با کمبود منابع ارزی مواجه بوده ولی با توسعه و رفع موانع صادرات ورنی حداقل بخشی از نیازهای ارزی کشور از این طریق تأمین می‌شود، گفت: ورنی از جهت این‌که کالای ایرانی، تولید ملی و صنایع‌دستی بومی است نیاز به حمایت همه‌جانبه دارد.

حاجی‌زاده در ادامه خواستار راه‌اندازی آموزش‌های تخصصی ورنی بافی در شهرستان اهر و منطقه ارسباران شد و افزود: روستائیان از نظر شناخت ورنی هیچ مشکلی ندارند چون این هنر از اجدادشان به آن‌ها رسیده اما در خصوص جوانان شهرنشین بایستی برنامه‌ای اندیشیده شود چراکه هنوز خیلی از جوانان از اهمیت هنر ورنی اطلاع چندانی ندارند، البته حمایت تنها پرداخت تسهیلات نیست بلکه باید به بازاریابی و معرفی این هنر که حمایت از ورنی بافی محسوب می‌شود توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به اینکه درخشان‌تر شدن کارنامه ورنی بافی در اهر و ارسباران نیاز به سیاست‌گذاری و کار کارشناسی دارد، خاطرنشان کرد: نباید تنها در مسئله ورنی به برگزاری جشنواره بسنده کنیم در حالی که امسال جشنواره برگزار کردیم برای سال آینده که جشنواره را تداوم می‌دهیم بایستی بگوییم در هنر ورنی چه دستاوردهایی را به دست آورده‌ایم.