آخرین عناوین اخبار » اجتماعی » شهرستان اهر » صفحه نخست
کد خبر : 39698
دوشنبه - 3 اردیبهشت 1397 - 10:12
نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استان ها:

گردشگری داخلی باید در راستای حمایت از کالای ایرانی مورد توجه قرار گیرد / نقش موثر شوراها در حفاظت از میراث فرهنگی کشور

به گزارش اهرامروز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها؛ بهبود جعفری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی استان‌ها در چهارمین اجلاس پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا،  ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) اظهار کرد: صاحب نظران مسائل فرهنگی و اجتماعی اعتقاد دارند در قرن حاضر بدون مشارکت ۳ رکن اصلی جامعه یعنی دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی اداره جوامع شهرها و کشورها غیرممکن است.

عضو شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه همه ما دغدغه اصلی مان اداره جامعه و خدمات رسانی به مردم به بهترین شکل است، گفت: مسئله ریشه ای در حل دغدغه اصلی ما اهمیت فرهنگ، فرهنگسازی اجتماعی و مشارکت است که در اصل، اهمیت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی را می رساند.

جعفری تصریح کرد: اگر بستر مهیا شود و نهادها با کمیسیون همکاری کنند، در این صورت وارد فرهنگ و فرهنگسازی با محوریت اسلام و آرمان‌های انقلاب می‌شویم.

وی افزود: قرآن و دین اسلام کامل ترین هدایت کننده زندگی هستند و نباید با دستورات فرهنگی ما منافاتی داشته باشند.

عضو شورای عالی استان‌ها فرهنگ و فرهنگسازی را یک ریشه اصلی خواند و تأکید کرد: برای اداره سرمایه‌های انسانی در دهه‌های اخیر این موضوع مورد کم توجهی واقع شده است که آن باعث مشکلات عدیده ای در جامعه بشری شده است

جعفری با اشاره به اینکه در جلسات و مباحث عمومی مشکلی که مطرح می‌شود در آخر به کاستی‌های فرهنگی ختم می‌شود،تصریح کرد: شورای عالی استان‌ها، شورای شهر و شهرداران که در رأس امور هستند باید به این امر با جدیت نگاه کنند و در آیین نامه ها و تبصره ها مهندسی فرهنگی لحاظ شود.

وی با اشاره به برخی سخنان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری افزود: امام می‌فرمایند فرهنگ مبدأ همه خوشبختی ها و بدبختی های یک ملت است و رهبر انقلاب هم تأکید دارند که فرهنگ هویت و روح یک ملت است و در حاشیه اقتصاد و سیاست نیست، بلکه اقتصاد در حاشیه فرهنگ است.

عضو شورای عالی استان‌ها با تأکید بر ضرورت نهادینه شدن مهندسی فرهنگی گفت: این موضوع یکی از راهبردهای مقابله با جنگ نرم و رخنه فرهنگی خواهد بود.

جعفری با بیان اینکه جنگ نرم در کشور ریشه دوانده است، تصریح کرد: باید در مقابل این پدیده ایستادگی کنیم و شوراهای شهر و شهرداری ها اهداف کاربردی را در نظر داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه اقتصاد و اشتغال امری بسیار مهم و حائز اهمیت است، گفت: در کمیسیون فرهنگی یک مقوله بسیار مهم در امر اقتصاد و اشتغال برای کشور وجود دارد که همان صنعت گردشگری است.

عضو شورای عالی استان‌ها افزود: بر اساس آمار سازمان گردشگری، سهم صنعت گردشگری ایران از تولید ناخالص داخلی حدود ۱۱۹ میلیون دلار است که پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۲ به ۴ درصد افزایش یابد.

جعفری افزود: مطابق آمار منتشره از سوی سازمان جهانی گردشگری، گردشگری ایران در سال گذشته ۱۲ درصد رشد داشته است، در حالی که رشد جهانی ۴ درصد بوده است.

وی تصریح کرد: شوراهای شهر به عنوان برنامه ریز و ناظر شهرها می‌توانند برای احیا، حفظ و نگهداری آثار، بناها و اماکن تاریخی در توسعه شهری با سازمان میراث فرهنگی همکاری داشته باشند.

عضو شورای عالی استان‌ها با اشاره به نامگذاری سال ۹۷ به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی اظهار کرد: این شعار یک موضوع کلی است و همه جوانب از دیدگاه رهبر انقلاب به ظرافت در نظر گرفته شده است که می‌توان به این نتیجه رسید صنعت گردشگری به نوعی کالای ایرانی است و باید حمایت شود.

جعفری با اظهار تأسف از بالا بودن آمار خروج گردشگران به یکی از کشورهای همسایه در سال ۹۷ گفت: باید سعی شود تا گردشگران از مکان‌های دیدنی کشور حمایت کنند و به نوعی کالای ایرانی را برای خرید خود انتخاب کنند چراکه فرهنگ دینی و انقلابی کشور هم کالای ایرانی محسوب می شود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از اهداف کمیسیون فرهنگی تسهیل فرآیند جذب سرمایه و سرمایه گذار به منظور بهبود و مهیاسازی زیرساخت های گردشگری است، افزود: در این راستا وجود موهبت ها و فرصت هایی مثل تبریز ۲۰۱۸ که به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده می تواند پله ترقی برای منطقه آذربایجان و برای برنامه های آتی کشور باشد.

عضو شورای عالی استان‌ها با اظهار تأسف از اینکه بدهی دولت به شهرداری‌های منطقه ارسباران از بابت پروانه رایگان مربوط به زلزله سال ۹۱ هنوز پرداخت نشده است، گفت: مردم همچنان در مشکلات به سر می برند.

جعفری در پایان با اشاره به یکی از آیات قرآن کریم گفت: سیر و سیاحت سبب عقلانیت و بالا رفتن سطح اندیشه و آگاهی می‌شود و این همان عنصری است که بی تردید سنگ بنای رشد و توسعه زندگی انسانی است.

وی درادامه نطق پیش از دستورخود در چهارمین اجلاس شورای عالی استانها به مشکلات شهرستان اهر اشاره کرد و خواستار راه اندازی رادیو ارسباران شد و گفت: با توجه به تعدد و پراکندگی جوامع روستایی و مرزی بودن برخی از آنها و حتی عدم دریافت شبکه های تلویزیونی این موضوع بسیار مهم است. راه اندازی رادیو علاوه بر تقویت و توسعه اطلاع رسانی بر ارتقا فرهنگی نیز موثر خواهد بود.

نماینده اهر در شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی درادامه خواستار پرداخت بدهی دولت به شهرداری شهر متبوعش شد و افزود: بزرگراه تبریز- اهر که به عنوان جاده مرگ مشهور شده بایستی هر چه سریعتر ساخت و اتمام آن به پایان رسد.

جعفری در پایان از حوزه انتخابیه مجلس اهر سخن گفت و تاکید کرد: با توجه به آخرین سرشماری جمعیت این شهرستان این حق “اهر” است که استقلال داشته باشد و یک نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی داشته باشد.

پایان پیام/