به گزارش خبرنگار اهرامروز، محمد اسدی در آیین افتتاح گلخانه ۳ هزارمتری کشت محصولات کشاورزی در شهرستان اهر با اشاره به اینکه تغییر اقلیم تاثیری زیادی بر تشدید خشکسالی منطقه دارد، اظهار داشت: اقداماتی که در حوزه بهسازی قناتها، چشمهها و کانالهای آبیاری و اجرای سیستم آبیاری قطرهای میتواند در کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری تاثیرگذار باشد؛ استفاده میکنیم.
وی با تاکید بر صرفهجویی ۱۲ برابری مصرف آب در گلخانهها در مقایسه با کشت سنتی افزود: در کشت محصولات گلخانهای حدود ۷۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی میشود و در کشتهای هیدروپونیک حدود ۹۵ درصد در مصرف آب صرفهجویی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر از افتتاح طرح کشت هیدروپونیک در آیندهای نزدیک در این شهرستان خبر داد و گفت: به عنوان مثال اگر در پنج مترمربع طرح هیدروپونیک؛ تنها یونجه کشت کنیم تولید محصول با ۳۰ هکتار اراضی سنتی برابری میکند و رشد محصول در طرح هیدروپونیک یک هفته طول میکشد تا به رشد نهایی برسد ولی در فضای باز رشد محصول ۱۲ هفته زمان میبرد.
اسدی؛ تبدیل اراضی دو و سه زراعی و کشاورزی شهرستان اهر به کشتهای هیدروپونیک و گلخانهای در جهت افزایش بهرهوری و تولید محصول تاکید کرد و یادآور شد: اراضی کشاورزی درجه دو و سه که در شهرستان اهر کم نداریم، اگر آنها را به کشتهای هیدروپونیک و گلخانهای تبدیل کنیم یقیناً در افزایش تولید، کاهش مصرف آب و تامین معیشت و اقتصاد کشاورزان تاثیر قابلتوجهی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه گلخانه افتتاح شده امروز؛ ۳ هزار متر بوده و برای احداث آن بیش از ۱٫۲ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: این واحد گلخانهای روزانه ۱۸ مترمکعب و سالانه ۶۶۰۰ مترمکعب آب مصرف میکند این در حالی است که مصرف سالانه آب در گلخانه به اندازه مصرف آب تنها یک هکتار از اراضی کشاورزی سنتی است و در عین حال ۲۲ برابر روشهای کشت سنتی، محصول تولید میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر تصریح کرد: این گلخانه ۳ هزار متری برای ۴ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است، به طوری که هر هکتار گلخانه در شهرستان اهر به طور غیرمستقیم برای ۱۲ نفر اشتغالزایی میکند.
اسدی از ایجاد ۱۴ واحد کشت گلخانهای طی سه سال گذشته در شهرستان اهر خبر داد و گفت: در حال حاضر برای ایجاد ۵۰ واحد گلخانهای در شهرستان اهر پرونده تشکیل داده و منتظر صدور مجوز از سوی دستگاهها و نهادهای ذیربط هستیم؛ ولی بعضاً در صدور مجوزهای گلخانه با سازمان مهندسی کشاورزی به مشکل برمیخوریم.
انتهای پیام/