به گزارش خبرنگار اهرامروز، عباس شاهمحمدزاده در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا اظهار داشت: رویدادهای فرهنگی و هنری و جشنوارههایی که در شهرستانها اجرا میشود و نسبت به جشنوارههایی که در پایتخت اتفاق میافتد مطمئناً تفاوتهایی در نحوه اجرایی، حمایتهای دولت و دیده شدن هنرمندان شهرستان و پایتخت وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران(قرهداغ) در شهرهای اهر، هریس، ورزقان، کلیبر، هوراند و روستاهای همجوار برگزار میشود نعمتی برای این منطقه است، افزود: اینطور نیست که صرفاً تئاتری برگزار و به اتمام میرسد بلکه این جشنواره میتواند آثار مثبتی از نظر پیشرفت هنرمندان، تبادل آثار، دیده شدن منطقه ارسباران در سطح کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
کارشناس ارشد تئاتر ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تفاوتهایی که بین میزبانی از جشنوارهها در شهرستانها و پایتخت عمدتاً در مسائل مالی است چراکه شهرستانهای محروم همچون اهر توان گرفتن بودجه لازم را ندارد و این تفکر که چون بودجهای تعلق نمیگیرد نباید شهرستانها جشنوارهای برگزار کنند درست نیست.
شاهمحمدزاده ابراز داشت: یکی از شاخصههایی که جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران را با سایر جشنوارههای فرهنگی و هنری متمایز میکند حمایت مردم است، در حالی که اغلب منتظر میمانند تا بودجه هنگفتی تخصیص یابد تا آنها بتوانند جشنوارهای برگزار نمایند اما در این میان توان خود شهرستانها و حمایتی مردمی از جشنواره شهرستانها ارزش میلیاردها بودجه دارد.
وی با تأکید بر اینکه ۸۰ درصد از مردم و مسئولان شهرستانی از جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران حمایت میکنند و حمایت ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها ۲۰ درصد است، گفت: جشنوارهای که شاید هزینههای آن به ۳۵۰ میلیون تومان میرسد سهم وزارت ارشاد طبق تفاهمنامه ۴۰ میلیون تومان است و حمایت مردمی و مسئولان شهرستان این جشنواره را اداره میکند.
کارشناس ارشد تئاتر ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: هنرمندانی که در پایتخت فعالیت میکنند بهراحتی میتوانند در ایران دیده شوند و آن هنرمندانی که در شهرستانها سکونت دارند طبیعتاً توان اجرای نمایش در پایتخت ندارند در حالی که هزینههای اجرای نمایش توسط شهرستانیها بسیار گزاف است اما اگر هزینههای گروههای نمایشی از سوی دولت تأمین شود شاهد ظهور استعدادهای بسیاری خواهیم بود.
شاهمحمدزاده تصریح کرد: برای ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخت است که از تمامی استانها و شهرستانها گروههای نمایشی را جهت اجرا به پایتخت دعوت کرده و از آنها حمایت کند امیدوارم روزی برسد دولت با حمایتهایی که انجام میدهد گروههای نمایشی از شهرستانها جهت اجرا در سالنهای خصوصی تهران بیشتر در کشور دیده شوند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران تنها جشنوارهای است که در کشور صرف به تئاترهای زیر ۱۵ دقیقه پرداخت میکند، بیان کرد: در سال ۹۸ قرار است جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران کار پژوهشی در مورد تئاتر انجام دهد.
کارشناس ارشد تئاتر ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سام شپرد میگوید من تمامی نمایشهایم را مدیون نمایشنامهای هستم که اجرای آن در حدود ۵ دقیقه به طول انجامید و تمامی تئاترهایم برگرفته از تئاتر کوتاه است، پس مطمئناً تئاتر کوتاه تأثیرگذاری زیادی دارد این در حالی است که انتقال مفاهیم و پیام به مخاطبان آنهم در عرض کمتر از ۱۵ دقیقه سخت است ولی اهر توانست به این مهم دست یابد.
شاهمحمدزاده، راهاندازی مرکز پژوهش تئاتر کوتاه کشور را در شهرستان ضروری دانست و گفت: به لحاظ اهمیتی که تئاترهای کوتاه دارد امید داریم روزی تئاترها به سمت تئاتر کوتاه سوق مییابد ولی این بدان معنی نیست که تئاترهای بالای ۱۵ دقیقه ارزشی ندارند اما معتقدیم هنوز تئاتر کوتاه به آن جایگاه و اهمیتی که دارد پی نبردهایم.
انتهای پیام/