به گزارش خبرنگار اهرامروز، کمال امید در نشست مشترک مسئولان شهرستانی با معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در خصوص مسائل و مشکلات شهرداری اهر با اشاره به اینکه حدود ۷۵ درصد جمعیت شهرستان اهر در شهر سکونت دارند، اظهار داشت: شهرداری اهر عمدتاً از محلهای ماده ۱۰۰، عوارضهای محلی و صدور پروانه ساخت و ساز درآمد کسب میکند و درآمد پایدار به آن شکل نیز ندارد.
وی افزود: شهرداری اهر از جمله یکی از شهرداریهای پُر چالش استان آذربایجان شرقی از لحاظ درآمد، هزینه، نیروی انسانی و بدهی است و در حدود ۵۰۰ نفر نیروی انسانی دارد که میبایست طبق چارت سازمانی ۲۳۰ پرسنل داشته باشد.
شهردار اهر با ذکر اینکه از بودجه ۴۵ میلیارد تومانی شهرداری اهر به طور میانگین حدود ۵۰ درصد تحقق مییابد، ادامه داد: شهرداری اهر ماهانه با کسورات بیش از یک میلیارد تومانی حقوق و مزایا به کارکنان پرداخت میکند و سال گذشته که خواستیم نیروی انسانی مطابق با چارت سازمانی کنیم هجمه سنگینی به شهرداری اهر وارد شد و مجبور به بازگرداندن نیروهای تعدیل شده گرفتیم.
امید تصریح کرد: ماهانه به طور متوسط ۱۲ تا ۱۵ پروانه ساخت و ساز صادر میشود که در مقایسه با شهرهای دیگر تقریباً صفر است چراکه عمده ساخت و سازها در سال ۹۱ و ۹۲ مصادف با زلزله منطقه ارسباران صورت گرفت و از هیچ درآمدی برای شهرداری اهر حاصل نشد در حالی که اگر دولت بدهی ۵ میلیارد تومانی را از بابت صدور پروانه ساخت و ساز رایگان پرداخت میکرد میتوانستیم این مجموعه را از رکود خارج کنیم.
وی بابیان اینکه سال ۹۷ برای شهرداری اهر سالی پُر تنش و چالش بود، گفت: اگر حمایتهای مسئولان ارشد شهرستانی نبود شاید شهرداری اهر تا پایان سال ۹۷ اعلام ورشکستگی میکرد و با ۷۴ احکام اجرایی به ارزش بیش از ۹ میلیارد تومان دست و پنجه نرم کردیم و موجب شد تا حسابهای شهرداری اهر مسدود شود.
شهردار اهر تاکید کرد: دولت با اشاره به افزایش جمعیت شهر اهر از یکصد هزار نفر؛ شهرداری اهر از دریافت کمکهای مادی و معنوی محروم کرده است، در حالی که تا پیش از افزایش جمعیت، دولت به شهرداری اهر از نظر ماشینآلات، قیر رایگان و منابع مالی کمکهایی داشت.
امید با تاکید بر اینکه استاندار آذربایجان شرقی هفته گذشته طرح جامع تفضیلی شهر اهر را ابلاغ کردهاند، گفت: طرح جامع تفضیلی شهر اهر در این دوره نتوانسته مطالبات شهرداری اهر را برآورده کند و میتوان گفت با طرح قبلی تفاوتی ندارد به عبارتی دیگر بدنهسازی برخی خیابانها و ورودی و خروجیهای شهر اهر در این طرح پیشبینی نشده است.
وی از اتمام پروژه آسفالتریزی منطقه چلبوردی اهر با مساعد بودن شرایط جوی خبر داد و گفت: منطقه چلبوردی در طرح بازآفرینی شهری منطقه هدف بود که میبایست ۴۶ کوچه و خیابان را به ابعاد ۴۲ هزار مترمربع آسفالتریزی میکردیم، تا به امروز تمامی کوچهها را آسفالتریزی کردهایم و تنها خیابان اصلی آن منطقه باقیمانده که با مساعد بودن شرایط جوی پروژه را به اتمام میرسانیم.
شهردار اهر با اشاره به اینکه هنوز ریالی از محل درآمدهای جرایم راهنمایی و رانندگی دریافت نکردهایم، افزود: علیرغم اجرای موصبات شورای ترافیک، ریالی از بابت جرایم راهنمایی و رانندگی به شهرداری اهر پرداخت نمیشود در حالی که سال گذشته با رایزنی استانداری آذربایجان شرقی قرار بود مبلغی از جرایم به شهرداری اهر پرداخت شود ولی این امر نیز تحقق نیافت به طوری که ما قصد داریم پس از پرداخت سهم اهر از جرایم راهنمایی و رانندگی مرکز مانیتورینگ کنترل ترافیک را راهاندازی و زیرساختهایی تامین کنیم.
امید در ادامه سخنان خود گفت: سازمان امور مالیاتی در پرداخت سهم اهر از محل درآمدهای عوارض ارزشافزوده مبنای جمعیت شهر اهر را ۹۲ هزار نفر قرار داده است و با وجود پیگیریهای متعدد و تاکید بر افزایش جمعیت شهری اهر، هنوز سهم عوارض ارزشافزوده بیش از ۱۰ هزار نفر پرداخت نمیشود.
وی، احداث سیلبند در برخی از نقاط شهری اهر را ضروری دانست و گفت: خطر سیلاب برخی از مناطق شهری اهر را تهدید میکند از اینرو تقاضا داریم با مشارکت دولت در این مناطق سیلبند و ساماندهی روان آبها صورت گیرد.
شهردار اهر، نبود امکانات و تجهیزات اطفاء حریق سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی را از دیگر چالشهای شهر اهر عنوان کرد و ادامه داد: بلندمرتبهترین ساختمانهای اهر ۱۲ طبقه هستند ولی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهر امکانات و تجهیزات لازم را برای اطفاء حریق ساختمانهای بالای سه طبقه را ندارد.
انتهای پیام/