به گزارش اهرامروز، موسی خلیل الهی در تشریح این خبر اظهار داشت: نخستین پرونده مربوط به حادثهای است که در سال ۱۴۰۰ در یکی از بخشهای شهرستان هریس و در پی اختلاف خانوادگی میان زن و شوهر رخ داد و منجر به قتل زن توسط همسرش شد.
وی افزود: پس از اعلام موضوع از سوی مرکز فوریتهای پلیسی مبنی بر فوت مرحومه بر اثر اصابت سلاح سرد، پرونده پس از انجام تحقیقات مقدماتی و تکمیل مستندات، برای رسیدگی به دادگاه کیفری یک استان ارجاع شد.
خلیل الهی ادامه داد: دادگاه پس از برگزاری جلسات متعدد رسیدگی و با توجه به اصرار اولیای دم، در تاریخ ۲۷ دیماه ۱۴۰۱ حکم قصاص نفس متهم را بر اساس قانون مجازات اسلامی صادر کرد.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی اظهار داشت: پس از صدور حکم و با تلاشهای مستمر و شبانهروزی مسئولان شورای حل اختلاف شهرستان هریس، سرانجام در تاریخ سوم دیماه ۱۴۰۴ اولیای دم از حق قانونی خود گذشت کرده و حکم قصاص متوقف و منجر به سازش شد.
وی در تشریح پرونده دوم اظهار داشت: این پرونده در پی اختلافات فامیلی تشکیل و در مرحله نخست منتهی به صدور حکم حبس برای متهم شد. متهم پس از آزادی با قرار مشروط، چند روز بعد به همراه سایر افراد و بهصورت گروهی، طی درگیری، طرف دعوی را به قتل رساند.
به گفته رئیس کل دادگستری استان، پس از انجام تحقیقات مقدماتی توسط پلیس و تکمیل پرونده، موضوع برای رسیدگی به شعبه اول دادگاه کیفری استان ارجاع شد و دادگاه پس از بررسی مستندات، اظهارات متهمان و برگزاری جلسات متعدد رسیدگی، در تاریخ ۲۱ مردادماه ۱۴۰۴، سه نفر از متهمان را به اتهام مشارکت در قتل عمدی به قصاص نفس محکوم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در این پرونده نیز با تلاشهای مؤثر و پیگیرانه شورای حل اختلاف شهرستان هریس، اولیای دم از حق قصاص گذشت کردند و دادگاه از جنبه عمومی جرم، با توجه به اخلال در نظم و امنیت جامعه، متهمان را به حبس تعزیری محکوم کرد.