به گزارش اهرامروز، سعید شجاعی در دیدار رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ اتحادیه‌ اروپا با رئیس دانشگاه تبریز در این دانشگاه اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۶ عضو هیات علمی ما در بین اساتید یک و دو درصد جهات قرار دارند که این ظرفیت بسیار بزرگی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ما به رغم محدودیت‌ها و تحریم، همکاری‌های پژوهشی بسیار خوبی با برخی کشورها از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان، یونان، سوئد و اتریش داریم که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

محمدتقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز در این دیدار، مسائل مربوط به نرخ ارز را یکی از مشکلات اصلی دانشگاه‌ها در مراودات و سفرهای علمی اساتید برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه مشکلات ارزی، سفرهای علمی اساتید را تحت تاثیر قرار می‌دهد و درحالیکه اساتید ما در گذشته حداقل دو بار در سال به سفر علمی می‌رفتند، اکنون دانشگاه‌ها قادر به حمایت از آن‌ها نیستند و اساتید با استفاده از گرنت‌ و اعتبار علمی خود به این سفرها اعزام می‌شوند.

وی یادآور شد: درحالیکه باید حدود ۱۰ درصد از اساتید ما به سفرهای علمی اعزام شوند، تنها تعداد انگشت‌شماری از اساتید با استفاده از ظرفیت‌های خود راهی این سفرها می‌شوند و تنها کاری که دانشگاه می‌تواند انجام دهد، صرفا حقوق این اساتید را در قالب ماموریت پژوهشی پرداخت می‌کند و هدف ما از این کار، جلوگیری از مهاجرت قطعی آن‌ها است.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بسیاری از همکاران ما با مشکلات معیشتی مواجه هستند و ما با ارائه‌ی برخی خدمات سعی می‌کنیم این عزیزان در کنار حضور در دانشگاه، بتوانند به مراودات علمی خود نیز بپردارند.

اعلمی متذکر شد: دانشگاه تبریز در بسیاری از رشته‌ها جزء رتبه‌های زیر ۱۰۰ جهان است و از این‌رو ما این زمینه را داریم که در این رشته‌ها با اساتید و دانشگاه‌های مطرح دنیا همکاری داشته باشیم و در حال حاضر نیز بسیاری از دانشگاه‌ها تقاضای میزبانی اساتید ما را برای مراودات علمی ارسال می‌کنند که در این زمینه نیازمند همکاری رایزنی‌های شما هستیم.

وی با اشاره برگزاری مدارس تابستانی در این دانشگاه، بیان داشت: متاسفانه تبلیغات منفی زیادی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد و شبکه‌های معاند نیز ما را تخریب می‌کنند که مراودات علمی بین دانشگاه‌ها و کشورهای مختلف می‌تواند این موضوع را کاهش داده و دیدگاه‌ها را اصلاح کند و ما نیز وظیفه داریم هرچه در توان داریم در راستای کاهش اثرات تبلیغات منفی رسانه‌های معاند تلاش کنیم.

انتهای پیام/