چهارمین اجلاس جهانی شاعران هم‌سرا و سومین نشست جمعیت شاعران آزاد ایران، سوم مرداد ماه 1397 با میزبانی از بیش از 450 شاعر در سالن پردیس تئاتر تهران در جنوب شرقی تهران و جنب فرهنگسرای خاوران به همت بخش خصوصی و توسط موسسه نور گستر گلها برگزار می‌شود. مجموعه پردیس تئاتر تهران در بزرگراه امام علی، اتوبان شهید محلاتی شرق، خیابان شهید شاه‌آبادی جنوبی، بعد از میدان مالک اشتر، خیابان بقایی در کنار فرهنگسرای خاوران واقع است.

علاقه‌مندان به حضور در این مراسم می‌توانند با مراجعه به سایت همسرایی به آدرس www.hamsoraei.com و یا تماس با شماره تلفن‌های 48280058 و 48280059 با انجام هماهنگی لازم در مراسم حضور یابند.

به گفته سید عباس مجابی، رئیس اجلاس جهانی شاعران هم‌سرا این اجلاس برای چهارمین سال متوالی در کنار سومین نشست رسمی جمعیت شاعران آزاد ایران بنا به رسم هر ساله در ایام مبارک میلاد حضرت علی بن موسی‌الرضا در تهران برگزار می‌شود و در آن ضمن بحث و تبادل نظر در بخش‌های مختلف و ارائه جدیدترین آثار شعرای عضو، از نفرات برتر در هر یک از سبک‌های ادبی قدیم و جدید و نیز برترین شعرای هم‌سرا با اهدای تندیس و جوایزی تقدیر به عمل خواهد آمد.

مجابی رئیس اجلاس جهانی شاعران هم‌سرا گفت عموما در رسانه‌ها کمتر به فعالیت‌ها و نو آوری‌های خلاقانه فرهنگی و هنری به عنوان بخش زنده و پویای فرهنگ ایرانی اسلامی پرداخته می‌شود و عملا بخش بزرگی از فعالیت‌های ارزشمندی که پرچمدار آن نیز بخش خصوصی است و مایه رشد و ادامه حیات جریان فرهنگی جامعه است کمتر دیده شده و صدای فرهنگ در هیاهوی اقتصاد و سیاست کمتر به گوش می‌رسد. از جمله این نوآوری‌های کمتر دیده شده در حوزه ادبیات، ابداع سبکی ادبی جدیدی به نام هم‌سرایی است.  

هم سرایی نوعی سخن منظوم مبتنی بر مشارکت شاعران مختلف حول یک موضوع واحد است که به صورت گروهی سروده می‌شود. به این صورت که یک شاعر که به وی سرسرا گفته می‌شود و پیشنهاددهنده مضمون و قالب شعر است این سرایش گروهی را با سرودن ابیاتی آغاز می‌کند و در ادامه با فعالیت شاعران دیگری که مضمون پیشنهادی را می‌پذیرند و با سرودن ابیات خود این مجموعه را کامل می‌کند و به آنها هم‌سرا می‌گویند فعالیت مذکور تکمیل می‌شود.

به گفته رئیس جمعیت شاعران آزاده ایران حضور و درخشش در عرصه‌های بین‌المللی نیاز به نوآوری و فعالیت‌های خلاقانه دارد. هم‌سرایی سبکی نوین در شعر و ادبیات است که قابلیت مطرح شدن در سطح جهانی را دارد و به وسیله آن ایران می‌تواند دوباره بر قله ادبیات منظوم جهان بدرخشد. سید عباس مجابی گفت این سبک از سرایش شعر ویژه زبان فارسی نیست و شاعران در تمام جهان به هر زبان و در هر قالب شعری می‌توانند اشعار را به صورت گروهی و به صورت همسرایی بسرایند.

سید عباس مجابی می‌گوید این ایده توسط موسسه نور گستر گلها، طراحی و اجرا شده و چهار سال است که بستر لازم برای آن در وب‌سایت همسرایی ایجاد شده است. در سایت همسرایی یک رادیوی اینترنتی شبانه‌روزی به نام رادیو گلهای فردا هم فعال است که به پخش سروده‌های شاعران می‌پردازد.

وی گفت حاصل فعالیت شاعران همسرا در چهار سال گذشته سرودن بیش از شش هزار بیت شعر است که بخشی از آن در قالب دو کتاب سوگندنامه و مناجات‌نامه منتشر شده و یک هم‌سرایی بزرگ با نام سر عشق نیز اکنون در حال انجام است و تاکنون بیش از هزار بیت از آن با مشارکت شاعران مختلف سروده شده است.

ایده هم سرائی به صورت رسمی ثبت شده است و براساس قانون حقوق مولفین هرگونه کپی‌برداری از این سبک بدون اجازه رسمی موسسه نور گستر گلها غیرقانونی و قابل پیگیرد است. اما برای ایجاد یک همسرایی جدید یا شرکت در همسرایی‌های در حال انجام می‌توانید به سایت همسرایی وارد شده و پس از عضویت، در پنل کاربری خود به امکانات شرکت در همسرایی دسترسی خواهید داشت.

از تمام شاعران دعوت به عمل می‌آید تا با مراجعه به سایت همسرایی به آدرس www.hamsoraei.com و ثبت نام در سایت و ورود به پنل کاربری به جمع بزرگ هم سرایان ایران بپیوندند.