به گزارش خبرنگار اهرامروز، کامران یوسفی راد در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان اهر اظهار داشت: سد ستارخان جزو سدهایی است که ۳ هزار هکتار از اراضی پایاب این سد به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز شده است و بهسازی کانال‌های تراز رودخانه اهرچایی که قبلاً انجام‌یافته در سال جاری و سال‌های آتی نیز جزو برنامه‌های کاری جهاد کشاورزی خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که کم‌آبی از سال‌های گذشته خود را در آذربایجان شرقی نشان داده و شاید در سال‌های آینده نیز تداوم داشته باشد، افزود: اگر قرار است از سد ستارخان آب برای بخش کشاورزی رهاسازی شود حتماً قابل‌اطمینان نیست که این آب به‌تمامی بخش‌های کشاورزی شهرستان اهر رسید.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در جهت دسترسی کشاورزان و بهره‌برداران به آب، لازم خواهد بود تا برای سامان‌دهی شبکه آب‌رسانی به بخش کشاورزی شهرستان اهر اعتباراتی در نظر گرفته شود و شاید گفته شود ۹ میلیون مترمکعب آب به بخش کشاورزی رهاسازی شد اما آیا تضمین داده می‌شود که آب به‌تمامی باغات و اراضی زراعی رسید یا خیر؟

یوسفی راد تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های دریافتی برداشت غیرمجاز آب از شبکه آب‌رسانی در شهرستان اهر اتفاق می‌افتد و سازمان جهاد کشاورزی از آن بی‌خبر نیست و لذا اگر آب به معیار مشخص به بخش کشاورزی شهرستان اهر در شرایط کم‌آبی تخصیص می‌یابد باید برای برخورداری کشاورزان از حق آبِ برنامه‌ریزی و چاره‌اندیشی شود.

وی با تأکید بر اینکه سازمان جهاد کشاورزی همانند شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی معتقد است که نباید در بحران کم‌آبی باغات در سطح استان توسعه یابد، گفت: مطمئناً جهاد کشاورزی به باغات غیرمجاز نهاده، تجهیزات و تسهیلات پرداخت نمی‌کند و اصولاً حفظ باغات غیرمجاز منوط به تخصیص آب است که باید مراجع تصمیم‌گیری در خصوص تخصیص آب در این رابطه تصمیمات قاطع اتخاذ کند.

سیستم آبیاری تحت‌فشار در شهرستان‌ها بدون محدودیت مالی انجام می‌گیرد

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: هر جایی که سخن از جهاد کشاورزی و منابع آبی گفته می‌شود می‌گویند بالای ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود این در حالی است که وضعیت منابع آبی سد ستارخان در شرایط نامطلوب قرار دارد و جهاد کشاورزی نمی‌تواند سهم ۳۰ میلیون مترمکعبی آب که نیازمند آن است را برداشت کند و در واقع جهاد کشاورزی در حال حاضر تنها ۱۰ میلیون مترمکعب از آب متعهد شده خود را تأمین می‌کند.

یوسفی راد تصریح کرد: زمانی که تمامی تعهدات جهاد کشاورزی شهرستان اهر در زمینه تأمین آب این بخش نمی‌تواند عمل کند چطور می‌توان گفت که بخش کشاورزی بالای ۹۰ درصد آب را مصرف می‌کند؟ لذا جهاد کشاورزی برنامه‌های تأمین آب را بر مبنای منابع آب موجود تدوین می‌کند.

وی بابیان اینکه جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بدون محدودیت مالی سیستم آبیاری تحت‌فشار را در تمامی شهرستان‌ها اجرا می‌کند، گفت: با تجهیز باغات به سیستم آبیاری تحت‌فشار می‌توان در کاهش مصرف آب مؤثر باشد اما لازم است تا مدیریت امور منابع آب شهرستان‌ها با جهاد کشاورزی در این رابطه تعامل و همکاری شایسته‌ای داشته باشد و از سوی دیگر برخی‌ها در خصوص حق آبِ خود در اهر با مشکلاتی مواجه هستند در حالی که در سایر شهرستان‌ها این مشکلات با تعامل حل‌شده است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، تجهیز باغات حاشیه دریاچه ارومیه به سیستم آبیاری تحت‌فشار را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برشمرد، یادآور شد: البته در کنار آن، تجهیز باغات شهرستان‌های در معرض تهدید بحران کم‌آبی به سیستم آبیاری تحت‌فشار نیز در استان جزو اولویت‌ها هستند و هرگونه تقاضا در زمینه تجهیز باغات به سیستم نوین آبیاری بدون محدودیت قبول می‌شود.

انتهای پیام/