به گزارش خبرنگار اهرامروز، عاشور اکرمی در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان اهر با اشاره به این‌که سند تحول بنیادین قانون اساسی آموزش و پرورش است، اظهار داشت: از زمانی که سند تحول بنیادین اجرایی شده مسیر حرکت آموزش و پرورش از کمیت به کیفیت رسیده و توانسته انسان‌هایی در تراز نظام جمهوری اسلامی تربیت کند.

وی از کسب مقام نخست پژوهشسرای خیام آموزش و پرورش اهر طی سال گذشته در استان و کشور خبر داد، افزود: خوشبختانه مسیر حرکت پژوهشسرای خیام آموزش و پرورش اهر در مسیر سند تحول بنیادین بوده و بر اساس ارزیابی‌ها توانسته مقام برتر استانی و کشوری را اذعان خود کند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی، عملکرد آموزش و پرورش اهر را در توجه به مهارت‌آموزی دانش‌آموزان مثبت ارزیابی کرد و گفت: بر اساس مصوبه برنامه ششم توسعه کشور بایستی تا پایان این برنامه آموزش و پرورش ۵۰ درصد دانش‌آموزان را به سمت مهارت‌آموزی سوق دهد و اکنون آموزش و پرورش اهر نزدیک به ۴۳ درصد دانش‌آموزان را به رشته‌های مهارتی سوق داده، در حالی که میانگین استان حدود ۳۶ درصد است.

اکرمی اضافه کرد: خوشبختانه در برقراری عدالت آموزشی در شهرستان اهر اقدامات بسیار خوبی انجام‌یافته اما نیازمند برنامه‌های مدوّن و اقدام عملی دارد ولی بر طبق شاخص‌های تعیین‌شده شهرستان اهر از نظر عدالت آموزشی در جایگاه مطلوبی قرار ندارد.

وی با ذکر اینکه شهرستان اهر در بحث سوادآموزی از نظر عدالت جنسیت مشکلاتی دارد، گفت: باسوادی بانوان با جمعیت باسواد آقایان در شهرستان اهر نزدیک به ۱۵ درصد اختلاف دارند و اگر بخواهیم جایگاه اهر در سوادآموزی ارتقاء یابد بایستی به باسوادی بانوان بیشتر توجه شود.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی از افزایش ۴ برابری اعتبارات مدارس شبانه‌روزی خبر داد، بیان داشت: امسال مجلس برای مدارس شبانه‌روزی ۵۳۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب کرده که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۴ برابری را نشان می‌دهد و این مهم نشان‌دهنده توجه دولت تدبیر و امید به عدالت آموزشی است.

اکرمی بابیان اینکه بی‌توجهی و تفکیک جنسیت در عدالت آموزشی بین دختران و پسران نتیجه نامطلوب در افزایش جمعیت بی‌سوادی بانوان در آینده رقم می‌زند، ابراز داشت: متأسفانه در گذشته به لحاظ عدم برنامه‌ریزی درست طی ۴۰ سال گذشته از پیروی انقلاب اسلامی هنوز نتوانسته‌ایم بی‌سوادی را ریشه‌کن کنیم.

وی، برقراری عدالت آموزشی بین دختران و پسران را از عوامل مهم ریشه‌کن کردن بی‌سوادی عنوان کرد و گفت: نرخ پوشش تحصیلی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم میانگین استان ۸۲٫۳ درصد و شهرستان اهر ۷۳٫۲۹ درصد است که در این مقطع تحصیلی دختران بیشترین آسیب‌پذیری را دارند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی از اجرای ” طرح ایران مهارت ” بر گرفته از تفاهم‌نامه بین آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای از مهرماه سال‌جاری در استان و شهرستان‌ها خبر داد، بیان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه ۱۰ درصد دانش‌آموزان پایه هفتم، هشتم و نهم مدارس دولتی از مهرماه امسال ۶۰ ساعت از اوقات فراغت خود را با شرکت در کلاس‌های مهارتی سپری می‌کنند.

اکرمی تصریح کرد: از سال تحصیلی ۹۷ – ۹۸ نظام آموزشی جدید کشور با حذف مقطع پیش‌دانشگاهی کامل می‌شود و به‌جای پیش‌دانشگاهی پایه دوازدهم مستقر خواهد شد که استقرار این پایه تحصیلی منجر به افزایش دانش‌آموز شده است.