به گزارش اهرامروز، محمد محمدپور در نشست با اعضای دبیرخانه دومین همایش نظیره سرایان حیدربابایه سلام با اشاره به این‌که برای فعالیت در ادبیات آذربایجان بستر و ضرورت‌های بالایی وجود دارد، اظهار کرد: ملزم هستیم در حوزه ادبیات فولکلوریک و شفاهی ورود کنیم و نگذاریم این‌ها که بنا به اقتضا و ضرورت‌های تاریخی به وجود آمده‌اند و ذخایر فرهنگی ما هستند، از بین بروند.

وی تصریح کرد:‌ برجسته شدن و مطرح‌شدن ادبیات شفاهی و تبیین اهمیت آن در قالب همایش و جشنواره و برنامه‌های متعدد ضرورت است و حتماً باید به این ضرورت‌ها عمل کنیم.

محمدپور افزود‌: ضرورت‌های فرهنگی جامعه ما در حوزه‌های گسترده‌ای وجود دارد اما منابع دولتی محدود است و همه باید به این فکر کنیم که این‌همه ضرورت و حجم برنامه‌ها را با کدام بستر، منابع و مکانیزم ها و سازوکارها پیش ببریم که تعطیل نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی بابیان این‌که به ضرورت‌ها از منظر نیاز فرهنگی نگاه می‌کنیم، گفت: حجم عظیمی از کارها در سطح استان وجود دارد که با منابع محدود دولتی نمی‌توان انجام داد، بلکه باید مکانیزم و بستر و روشی تعریف و پایه‌ریزی شود که اگر نیازی احساس شد، برای استمرار آن و برای راه افتادن یک حرکت و جریان فرهنگی خط و ربط های پایدار و پرقوتی ایجاد شود.

محمدپور تصریح کرد:‌ پیوند دادن نیازها و ضرورت‌هایی که به‌حق هم باید انجام بگیرند، به منابع ناپایدار، روش و روال نادرستی است.

وی با تأکید بر این‌که‌ نباید برگزاری برنامه‌های فرهنگی به منابع محدود دولتی متکی باشند، افزود: ‌افراد متمکنی هستند که اگر باور کنند انجام برنامه‌ای به آینده جامعه و خود آن‌ها و فرزندانشان ضرورت دارد، حتماً کمک می‌کنند. ورود عامه مردم به برنامه‌ها منابع پایدار به‌حساب می‌آید و مشارکت عمومی شکل می‌گیرد چراکه در انجام چنین ضرورتی، عامه مردم اتفاق‌نظر پیدا می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین گفت:‌ فعالیت فرهنگی نباید محدود و محصور در بین نخبگان باشد، بلکه باید در عرصه عمومی گسترش یابد. باید استعدادهای مختلف ادبی و هنری را حتی در مناطق دور افتاده و روستاها شناسایی کنیم. بستری فراهم شود که این استعدادها بروز یابند.

محمدپور افزود:‌ احساس نیاز جامعه برای مسائل و ضرورت‌های فرهنگی باید تقویت شود و همگانی گردد. به عبارتی مسائل فرهنگ و هنر باید به نیاز همگانی در جامعه تبدیل شود و همه مشارکت کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری همایش نظیره سرایان در اهر را حرکتی ارزشمند عنوان کرد و گفت: ‌وقتی یک جمع فرهنگی به این نتیجه رسیده‌اند که چنین برنامه‌ای را در اهر برگزار کنند،‌ این امیدوارکننده است. ارزش و اعتبار این کار در آن است که یک جمع فرهنگی برای برگزاری آن احساس نیاز کرده‌اند. اساساً باید خاستگاه برنامه‌های فرهنگی خود جمع فرهنگی و خود مردم باشد.

محمدپور افزود:‌ از برگزاری این همایش در اهر حمایت می‌کنیم و لازم است برای برگزاری آن در دوره‌های بعد سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام بگیرد.

گفتنی است؛‌ در این نشست محرمی معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، زارعی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اهر، پیری زاده مسئول هماهنگی و انباز، دوستی و خضوعی دبیران اجرایی و علمی دومین همایش نظیره سرایان حیدربابایه سلام حضور داشتند.

دومین همایش نظیره سرایان حیدربابایه سلام روز پنج‌شنبه ۹ آذرماه در اهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/