به گزارش خبرنگار اهرامروز، فرشاد به‌آفرین در آیین افتتاحیه هشتمین جشنواره ملی ورنی شهرستان اهر که در کانون شهید فهمیده برگزار شد، بابیان اینکه جشنواره سراسری ورنی اهر به سبب حضور و وجود هنرمندان عرصه صنایع‌دستی من‌جمله ورنی برگزار می‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۸۰ رشته صنایع‌دستی در آذربایجان‌شرقی وجود دارد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی افزود: بی‌شک و یقیناً یکی از مهم‌ترین محصولات صنایع‌دستی استان آذربایجان‌شرقی ” ورنی ” است.

وی ادامه داد: بر اساس بانک اطلاعاتی معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی، بیش از ۱۱ هزار نفر فعال در عرصه صنایع‌دستی استان داریم به عبارتی این تعداد به ادارات و نمایندگی‌های میراث فرهنگی استان مراجعه کرده و پروانه اخذ کرده‌اند به‌طوری که عشایر که فعالیت بیشتری در تولید صنایع‌دستی دارند به لحاظ عدم اخذ پروانه در این آمار قید نشده‌اند.

به‌آفرین با ذکر این‌که ۱۵ درصد از ۱۱ هزار فعال در حوزه صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در رشته ورنی فعالیت می‌کنند، ابراز داشت: هر آن میزان که تولیدات صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی به دیگر کشورها صادر می‌شود ۲۵ درصد آن به ورنی مربوط می‌شود و این آمار تنها مربوط به گمرکات استان بوده و برخی از فعالین رشته ورنی تولیدات خود را از طریق کارگزاران و گمرکات سایر استان‌ها صادر می‌کنند.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی بابیان اینکه در نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی تبریز حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از تولیدات صنایع‌دستی در این نمایشگاه به فروش نقدی رفت، گفت: از مجموع فروش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی صنایع‌دستی در نمایشگاه بین‌المللی تبریز تنها ۳۴۰ میلیون تومان آن از فروش ورنی آذربایجان‌شرقی حاصل شد.

پنج نشان از ۲۶ نشان مرغوبیت صنایع‌دستی استان مربوط به ورنی است

وی اضافه کرد: اخیراً در نمایشگاه صنایع‌دستی تهران شش غرفه از استان آذربایجان‌شرقی که دو یا سه غرفه آن متعلق به ورنی‌بافان شهرستان اهر بود شرکت کرده بودند که در مجموع غرفه‌های آذربایجان‌شرقی ۱۸۰ میلیون تومان به‌صورت نقدی ورنی فروختند.

به‌آفرین با تأکید بر اینکه سال گذشته هنرمندان حوزه صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ۲۶ نشان مرغوبیت صنایع‌دستی دریافت کردند که پنج نشان مرغوبیت مربوط به رشته ورنی بود، تصریح کرد: ورنی پای ثابت تمامی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی کشور است و اگر قرار باشد تا یک غرفه به نمایشگاهی در اقصی نقاط کشور معرفی کنیم اولویت ما معرفی غرفه فروش تولیدات ورنی است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، نقش ورنی را در حوزه صنایع‌دستی استان غیرقابل کتمان دانست، گفت: در حوزه صنایع‌دستی استان آذربایجان‌شرقی رشته‌های بومی دیگری هم داریم اما شاخص‌ترین و مهم‌ترین رشته صنایع‌دستی استان “ورنی” است.

وی با اشاره به برگزاری کلاس‌های آموزشی ورنی‌بافی، افزود: طرح و نقشه ورنی‌بافی عملاً سینه‌به‌سینه از جامعه عشایری و روستایی به نسل‌های جوان انتقال می‌یابد ولی در راستای توسعه ورنی‌بافی، ۱۰۰ نفر در روستاهای قلندر، شله بران و کردلر طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ از آموزش‌های ورنی‌بافی به‌صورت رایگان بهره‌مند شده‌اند.

به‌آفرین بابیان اینکه علی‌رغم تمامی مشکلات و کمبودها امسال توانستیم هشتمین دوره جشنواره ورنی اهر را با مشارکت و همکاری دستگاه‌های اجرایی برگزار کنیم، بیان کرد: جشنواره ورنی اهر یکی از قدیمی‌ترین جشنواره‌های آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شود که اولین دوره این جشنواره در سال ۸۴ برگزار شده است و امیدواریم بتوانیم برگزاری جشنواره ورنی اهر را تداوم‌بخشیم.

انتهای پیام/