به گزارش اهرامروز، جعفر سرقینی در خصوص برخی اخبار منتشر شده در رسانه ها با عنوان “وضع عوارض ۱۵ درصدی برای صادرات چه اثراتی با خود به همراه دارد، صادرات سنگ آهن زیر فشار عوارض” افزود: وضع عوارض صادرات بر روی مواد خام معدنی از جمله سنگ آهن موضوع تازه ای نیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال‌های گذشته و به صورت جدی از سال ۱۳۹۲ به دنبال راهکار عملیاتی کردن وضع عوارض برای صادرات سنگ آهن دانه بندی شده بوده است.

وی با بیان اینکه برای دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، نیاز به این ماده استراتژیک (سنگ آهن) در افق ۱۴۰۴ به بیش ۱۵۵ میلیون تن خواهد رسید، تصریح کرد: بر اساس پیش بینی‌ها و در صورت عدم کشف ذخایر جدید سنگ آهن، کشور چند سال پس از افق ۱۴۰۴ با کمبود سنگ آهن داخلی مواجه خواهد شد.

سرقینی گفت: در حال حاضر نیز تعدادی از واحدهای معدنی بزرگ به دلیل کمبود سنگ آهن و حتی اقتصادی نبودن استخراج آن، در حال مذاکره برای خرید معدن سنگ آهن از کشورهای دارای معادن غنی هستند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این وزارتخانه بنا به وظایف محوله از جمله صیانت از منابع ملی و ایجاد ارزش افزوده جهت رونق بخشیدن به تولید، اشتغال و در نهایت شکوفایی اقتصاد کشور، پیشنهاد وضع عوارض را به صورت پلکانی و با توجه به نیاز کشور برای سال آینده و سال‌های آتی ارایه داده است.

سرقینی افزود: این پیشنهاد در حال بررسی در مراجع مربوط بوده ، اما تاکنون هیچ گونه عوارضی برای صادرات سنگ آهن وضع نشده است.

انتهای پیام/